Zanimljivosti za posjetioce na sajmu “EKOBIS 2016”

Pripreme za sajam „EKOBIS 2016“ su već odrađene, pa se očekuje da 14. Međunarodni ekološki sajam „EKOBIS 2016“  u četvrtak 08.09. ove godine u 10.00 sati otvori svoja vrata i za mnogobrojne posjetioce.

 

Zanimljivi prateći sadržaji sajma u četiri sajamska dana svakako će privući velik broj posjetilaca, ali i pogodnosti koje se nude.

 

Cijene ulaznica su simbolične – 1 KM, a ulaz je besplatan za penzionere, uz predočenje čeka o isplaćenoj penziji od PIO/MIO, kao i za najavljene posjete grupa učenika.

 

Mnogobrojne atrakcije sajma – od samog ulaza na sajmište i prezentacije vjetro-turbine „VVT SAF“ – inovacije porodice Ferizović, slikarske izložbe Fondacije Centra Duga Art, Dječjih ekoloških radionica koje će obilovati ekološkim aktivnostima i na maštovit način pokazati kako izraditi različite upotrebne predmete od recikliranog otpada, čepova odbačenih sa boca, izrada eko predmeta i eko suvenira od prirodnih eko-materijala, različitih ukrasa, bit će naročito zanimljivi učeničkoj, ali i onoj malo starijoj populaciji, jer učenje je cjeloživotni proces.  Mališani pak, imat će priliku korisititi igraonicu na vanjskom izložbenom prostoru ŠPD „Unsko-sanske šume“ i zanimljivosti s animatorima koje je za njih organizirala „Bihaćka pivovara“ d.d. Bihać. „Bihaćka pivovara“ d.d. Bihać imat će prezentacije svojeg proizvodnog programa čak sva tri sajamska dana, a svoje proizvode predstaviti će i „Kolmix“ d.o.o. Velika Kladuša, koji će organizirati i degustacije svojih juha za posjetitelje. Za žensku populaciju, posjetiteljice koje žele isprobati ljekovitu šećernu pastu za depilaciju, imat će sreću ili sudjelovati u njoj ili vidjeti njenu praktičnu primjenu na štandu „Magic Touch“.  Za ljubitelje sporta Sportski savez grada Bihaća prezentirati će aktivnosti sportskih klubova svojih članica, u kojima će sudjelovati više sportskih klubova i prezentirati različite vrste sportova: nogometa, košarke, košarke za invalidne osobe itd.

 

Posebnu atrakciju predstavlja i proizvodnja prirodne rakije na tradicionalni način, a koju će demonstrirati seosko domaćinstvo „Neron“ Bihać, a osim toga, sajamske dane će uveseljavati gostovanja vrsnih bihaćkih muzičara na samim štandovima.

 

U večernjim satima, osim prve večeri namijenjene partnerima, pokroviteljima i sponzorima sajma, drugu će obilježiti Muzička noć sajma “EKOBIS 2016” koja će se održati na centralnom gradskom trgu u Bihaću i u kojoj će moći uživati svi poklonici pop i rock muzike, a treću noć visoko vrijedno dokumentarno filmsko ostvarenje – naučno – promotivni film Nacionalnog parka „Una“ „Tragom medvjeda zvanog Ljutoč“ čija projekcija će se održati u Cinestaru u Bihaću, a za koju će zainteresirani posjetioci, njih nekolicina, moći preuzeti pozivnice na štandu Privredne komore Unsko-sanskog kantona na sajmištu.  Raznovrsnim sadržajima Direkcija sajma „EKOBIS 2016“ nastojala je i ove godine udovoljiti svim generacijama i interesima, a posjetiocima preostaje samo da izaberu one njima najinteresantnije.

 
(ekobis.info)