Izabrano najljepše dvorište u Banjaluci

Svečanom dodjelom nagrada i priznanja u Gradskoj upravi, danas je okončana akcija „Biramo najuređenije“.

Četrnaestu godinu uzastopno, Gradska uprava Grada Banjaluka je organizovala akciju u kojoj smo birali najuređenije dvorište, najuređenije školsko dvorište, zatim najuređeniji prostor u stambenim zgradama i najljepši balkon.

Nagrade najboljima uručio je gradonačelnik Slobodan Gavranović. Pozdravljajući vrijedne sugrađane, on je istakao da je smisao akcije uređenje svakog kutka našeg grada, odnosno našeg neposrednog životnog okruženja.

„Podsjetio bih da je ovo samo jedna od naših akcija kojom želimo uljepšati naš grad. U proljeće imamo akciju uređenja grada, a ove godine smo tu akciju počeli iz dvorišta OŠ „Branko Ćopić“ i evo baš ta škola je dobila nagradu za najljepše školsko dvorište. Mislimo da je ovo snažan doprinos urednijoj i čistijoj Banjojluci“, poručio je Gavranović.

Prvu nagradu za najljepše dvorište osvojila je Radmila Damjanović iz Ulice Momčila Popovića, drugi je Dejan Ćetojević (Ulica Čarlija Čaplina), dok je na trećem mjestu Dinka Gajić iz Pervana.

Damjanovićeva je zahvalila na prijemu u Gradskoj upravi i na nagradama koje je dobila.

Dodala je da je stalno posvećena uređenju svog dvorišta i da na uređenje dvorišta svakog dana odvoji barem sat vremena.

Komisija je odlučila da najljepše školsko dvorište ove godine ima OŠ „Branko Ćopić“ u naselju Borik, Poljoprivredna škola je na drugom mjestu, a na trećem OŠ „Jovan Cvijić.“

Za najuređeniji prostor u stambenim zgradama proglašen je prostor ZEV u Ulici carice Milice 38-40.

Za ovaj prostor možemo reći da je jedinstven u našem gradu jer se nalazi na krovu zgrade u Obilićevu i predstavlja svojevrsni krovni vrt.

Vlasnik najljepšeg balkona je Mirko Agić iz Ulice Mlađe Ćusića.

Specijalna nagrada za pokazani entuzijazam pripala je ZEV Talijanskog bataljona Mateoti, te Draganu Đurđeviću za doprinos u obnovi dendrofonda u dvorištu Poljoprivredne škole.

Ovogodišnja akcija „Biramo najuređenije“ trajala je od 5. aprila do 31. maja, a nagradni fond akcije je bio 3.000 KM.

Pored novčanih nagrada, vlasnica najuređenijeg dvorišta je od kompanije Elta kabel dobila mobilni telefon, a OŠ „Branko Ćopić“ je dobila godinu dana besplatnog interneta.

(nezavisne.com)