Vrhovac: SET značajan za promociju cijele Srpske

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske /IRBRS/ Dražen Vrhovac rekao je danas u Trebinju da je je Peti Samit energetike – SET 2024 događaj koji je značajan za promociju Trebinja, Hercegovine i cijele Republike Srpske.

Vrhovac je novinarima rekao da Trebinje treba da bude ponosno što je domaćin ovako značajnom regionalnom događaju kao što je SET.

“Samit ima veliku snagu. Znamo to iz našeg iskustva, jer kad IRBRS organizuje našu investicionu konferenciju `Invest Srpska` dolaze nam mnogi gosti, akredituje se 50-60 novinara iz Evrope i svijeta, zato što smo atraktivni i zanimljivi. Trebinje treba da bude ponosno što je domaćin ovakvom događaju

Čestitam ljudima, rekao je Vrhovac, koji su prije pet godina imali hrabrost i viziju pokretanja jednog ovako snažnog događaja koji se danas u punom kapacitetu potvrđuje.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je svečano otvorio SET koji će tokom dva naredna dana okupiti 1.000 učesnika iz 11 zemalja, kao i predstavnike 200 kompanija.

U radu trodnevnog Samita čiji je slogan “Energetska povezanost zapadnog Balkana” učestvovaće najeminentniji stručnjaci za energetiku iz regiona.

Programom Samita predviđen je niz panela, razgovora, ali i poslovnih susreta na marginama.

Samit energetike u Trebinju organizuju Elektroprivreda Republike Srpske i kompanija SET pod pokroviteljstvom Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske, Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, a generalni sponzor je “Elnos grupa” iz Banjaluke.

(Srna)