UniCredit Bank Banja Luka primjer dobrog ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja

U toku 2021. godine UniCredit Bank Banja Luka pokazala je posvećenost odgovornom poslovanju i pružanju podrške lokalnoj zajednici u skladu sa načelima ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja (ESG). Kroz niz aktivnosti, partnerstava i poslovnih odluka u korist svih učesnika na tržištu, UniCredit Bank Banja Luka nastavlja da osnažuje održivost i dobrobit zajednice.

Banka je u 2021. u više navrata učestvovala u dijalogu sa ključnim predstavnicima lokalne privrede, finansijskih institucija, akademske zajednice i međunarodnih organizacija na temu podizanja svijesti o očuvanju životne sredine i ulaganja u obnovljive izvore energije kao jednu od najvažnijih komponenti društveno odgovornog poslovanja, te obezbijedila više zelenih kreditnih linija fizičkim i pravnim licima.

Socijalna pitanja su, sa druge strane, važna za dobrobit zajednice sa kojom Banka posluje i kojoj pruža podršku u finansijom opismenjavanju i obučavanju kroz dobrotvorni angažman. Tako je UniCredit Bank Banja Luka tokom prethodne godine ostvarila saradnju sa Ekonomskom školom Doboj doniranjem opreme prilikom otvaranja kabina za bankarstvo. Pored podrške novom smjeru bankarskih tehničara, volonteri Banke su putem niza online predavanja pomogli učenicima različitih razreda da savladaju gradivo i prošire znanja iz oblasti finansija i bankarskog prava. „Vjerujemo da se veliko iskustvo i praktično znanje naših zaposlenih savršeno nadopunjuju teoretsko znanje i želju mladih za učenjem. Osim samog bankarskog znanja, želimo da na nove generacije prenesemo i našu energiju za postizanjem vrhunskih rezultata i preuzimanje odgovornosti“, izjavila je Član Uprave nadležan za Ljudske resurse, Anita Grabner.

 

U cilju podrške mladima sa održivim poslovnim idejama, tokom 2021. godine UniCredit Bank Banja Luka ostvarila je partnerstvo i sa Inovacionim centrom Banja Luka. Volonteri Banke učestvovali su u svojstvu žirija u programu Go For Digital Identity namijenjenom mladim preduzetnicama u ostvarivanju vidljivosti njihovih biznisa na tržištu, te podržali mentorski program BRiO Business Academy u vidu predavanje na modulu Finansije mladima koji se takmiče za najbolji poslovni projekat.

UniCredit Bank Banja Luka istovremeno brine o zaštiti i poboljšanju kvaliteta života svojih zaposlenih, poštovanju različitosti i promovisanju ravnopravnosti. Pružajući različite tipove podrške nekim od najvažnijih trenutaka u životima zaposlenih, Banka takođe već godinama prati i osigurava da se uporedive plate zaposlenih ne razlikuju po rodnoj strukturi, čime pruža jednake šanse muškarcima i ženama.

U 2022. godini u planu je nastavak aktivnosti kojima će UniCredit Bank Banja Luka nastaviti da generiše ekološku i društvenu vrijednost u lokalnoj sredini.