UniCredit Bank Banja Luka obilježila Međunarodni dan štednje

Međunarodni dan štednje i ove godine obilježen je u UniCredit Bank Banja Luka na već tradicionalan način, sa novčanim nagradama za najmlađeg i najstarijeg štedišu Banke. Na 31.10. 2016., prema podacima banke najmlađi štediša je dvomjesečni dječak Momčilo iz Šipova, dok je banjalučanin Božo, koji ima 93 godine, trenutno najstariji štediša.

UniCredit Bank Banja Luka bila je takođe proteklih dana domaćin mališanima iz nekoliko banjalučkih predškolskih ustanova koji su se u banci družili sa maskotom Super štek, koji je zaštitni znak dječije štednje. Tako su mališani  na zabavan način učili zašto je važno štedjeti, a njihovi roditelji da pri donošenju odluke kome povjeriti novac, biraju najsigurniju finansijsku ustanovu , te da visina kamatne stope ne smije biti jedini opredjeljujući faktor.

„Štednja je dobra životna navika, a podsticanje djeteta na štednju od malih nogu osigurava mu sigurnost u budućnosti, i to ne samo novca, nego i svih drugih resursa poput električne energije, vode, hrane“, samo je dio lekcije o štednji koju je mališanima ispričao Super štek, inače super heroj dječije i sigurne štednje. Snovi žive na javi, ne štedi jedino na ljubavi, moto je koji UniCredit Bank Banja Luka želi da prenese najmlađim štedišama.

Istovremeno, nagrađujući štediše, UniCredit Bank Banjaluka je u oktobru, u kojem se obilježava i Međunarodni dan borbe protiv raka dojke, donirala je određenu sumu Savezu žena oboljelih od raka dojke “Iskra”, kojima je pomoć neophodna za redovne aktivnosti Saveza.