Umičević predlaže sjednicu Senata: Podrška predsjedniku Srpske Dodiku i Lukiću

Marinko Umičević, član Senata Republike Srpske, odbronik u Skupštini grada Banjaluka i uspješni privrednik, istakao je da je posljednja odluka Tužilaštva BiH da podigne optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića primjer motke i evropske demokratije koju podvaljuju našem narodu.

On je naglasio da je predsjednik Republike Srpske, gospodin Milorad Dodik, personifikacija Republike Srpske, kojeg je izabrao narod ogromnim brojem glasova.

“Ja kao senator Republike Srpske predlažem da se hitno sazove sjednica Senata Republike Srpske i da Senat zauzme stav po tom pitanju, uputi dopise svim senatima Evrope i svijeta i relevantnim faktorima, da ih upoznamo s tim principom šargarepe i motke. Smatram da je ovo posljednja linija odbrane i mislim da bi Senat RS trebalo da donese odluke i pruži podršku predsjedniku Republike Srpske i v.d. direktoru Službenog glasnika RS. Žao mi je što nema srspkog jedinstva po tom pitanju, nego opet naša nesloga i vječno pitanje ko je za Tita, a ko za Staljina”, rekao je Umičević. On je još jednom ponovio da daje punu podršku legalno izabranom predsjedniku Republike Srpske.

“Jer ovo je, htio to neko priznati ili ne Evropa, mi se tu nalazimo, a ne neko pleme u Africi”, dodao je u svom stilu Umičević, koji je pored članstva u Senatu RS, nadaleko poznat i kao čovjek koji sa velikim uspjehom skoro dvije decenije vodi banjalučkog giganta, Tvornicu obuće “Bema”, četiri puta zaredom je dobijao podršku građana Banjaluke da bude odbornik, angažovan je volonterski u više sportskih klubova i saveza koje pomaže i ličnim donacijama, dok se o njegovoj humanosti i dobrim djelima mogu napisati romani, jer je riječ o istinskom humanisti, patrioti i čovjeku velikog srca, koji najčešće sam prepozna kome je potrebna pomoć i nikada ne pogriješi.

N.Sp.