Umičević: Moramo vratiti kult majke i žene i iskazivati im poštovanje

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, koju skoro već dvije decenije s velikim uspjehom vodi tehnički direktor Marinko Umičević, je firma s najviše zaposlenih žena na ovim prostorima, a u kojoj trenutno radi nijih oko 1.000.

Umičević, koji je nadaleko poznat kao uspješan privrednik, veliki humanitarac i borac za prava čovjeka, ali i neko ko o svojim radnicima brine svakodnevno, rekao je da su danas u tvornici radili bez muzike, jer je u Republici Srpskoj proglašen dan žalosti zbog tragedije u Gradačcu, koja treba biti i opomena da društvo mora da stane u zaštitu žene, majke, radnice.

“Ovaj slučaj koji se desio u Gradačcu bi trebalo da nam svima bude opomena da moramo da radimo na preventivi zaštite od nasilja i da pokušamo ponovo vratiti kult majke i žene i iskazivati im poštovanje. Nažalost, svaki dan se susrećem s problemama radnica koje imaju s muževima, a sve više slučeva i sa djecom. Koliki je porok upotreba narkotika, smatram da je veći porok i problem našeg društva alkoholizam, ali i ljubomora koja je bolest i o svemu tome se mora više povesti računa”, dodao je Umičević.

Prema njegovim riječima, to se može uraditi samo represivno, visokim kaznama, te je izrazio nadu da o ovome nećemo govoriti samo danas nego da će nas ova tragedija sve osvijestiti.

N.Sp.