Umičević poželio dobrodošlicu: Dobro nam došao, Novače!

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, koja zapošljava najviše radnika u Banjaluci, te odbornik u gradskoj Skupštini i član Senata RS, poželio je dobrodošlicu najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, te ponovio da novi teniski centar koji je izgrađen u Banjaluci, treba da nosi ime ovog slavnog srpskog tenisera.

“Veliki Novak Đoković ponovo je u svojoj Banjaluci! Dobrodošao Novače u grad velikog srca, jer Banjaluka i svi Banjalučani te neizmjerno vole i obožavaju kao i cijela Republika Srpska i svi smo ponosni što imamo takvog velikog čovjeka i uspješnog sportistu. Zahvaljući tebi i tvojoj porodici teniski ATP turnir pod nazivom „Srpska open“ igra se u Banjaluci i na tome ti upućujem jedno veliko hvala”, rekao je Umičević. On je dodao da je Đoković i tim činom pokazao kakva je ljudska veličina, osim činjenice da je veliki majstor tenisa i da je poodavno postao najbolji svjetski igrač svih vremena.

“Još jednom, dobro nam došao, Novače! Želim ti da pobjednički odeš iz naše, ali i tvoje Banjaluke”, poručio je Đokoviću Umičević, koji je nadaleko poznat kao veliki ljubitelj i donator sporta, koji je volonterski angažovan u desetini sportskih organizacija, a njegova humanist uistinu ne poznaje granice.

Inače, Umičević je prisustvovao otvaranju teniskog kompleksa na kome se održava turnir “Srpska open”. Prema njegovim riječima, na samom otvaranju nije bilo riječi o tome kako će se zvati taj teniski kompleks.

“Moj prijedlog je poznat, da kompleks nosi ime Novak Đoković. Bilo je prijedloga da se zove Banja Luka i što se toga tiče i tu sam saglasan, ali trebalo bi da dobije zvanično ime. Zaista sam ponosan i kao odbornik i kao građanin, rođeni Banjalučanin da smo dobili jedan tako lijep kompleks i uređen dio grada”, istakao je ovaj ugledni privrednik.

Naime, Umičević je imao pozivnicu za ceremoniju otvaranja teniskog centra, da sjedi u dijelu gdje su planirane zvanice.

“Kao I uvijek sjeo sam u 30. red sa svojom košarkašicom Biljanom Nedić, direktorom ŽRK “Borac” Darkom Savićem i Vladimirom Simićem. I uživao sam gledajući kako se te tzv. zvanice bore za mjesto da sjednu da budu viđeni i da ih vidi predsjednik. Dala mi je nadu izjava predsjednika Milorada Dodika da će svoja mjesta u loži pokloniti najboljim studentima i učenicima i zato se pitam zašto se ta viđena lica (ili za sebe misle da su viđeni) trpaju u prve redove? Da li se boje sjesti među narod, nikada mi nije bilo jasno zašto su izdvojeni i ukoliko je takav protokol trebalo bi ga mjenjati”, u svom stilu je prokomentarisao Umičević, poznat i kao čovjek koji nema dlake na jeziku, ali i koji nema oraha u džepovima, pa i ima pravo da komentariše nelogičnosti.

On je dodao da je njegova jedina primjedba bila, a to je vidio na turniru u Monte Karlu, da su na vrhu tribina postavljene zastave učesnika, što kako je rekao izgleda izuzetno moćno, svečano i prikladno.

“To je moja sugestija da se uradi. Zaista je taj dio Banjaluke postao, moderan funkcionalan i lijep i kada se zajedno Vlada RS i Grad udruže da tamo napravimo i kongresni centar, a onda će Banjaluka poprimiti sve atribute modernog i evropskog grada”, rekao je Umičević i čestitao svima onima koji su učestvovali u izgradnji i onima koji su ovaj teniski kompleks osmislili. Prije svega, on se još jednom zahvalio porodici Novaka Đokovića koja je vjerovala da će sve biti urađeno u rekordnom roku.

“Dobili smo veličanstveni kompleks koji je, uz veliku podršku republičkih i gradskih institucija izgrađen za samo četiri mjeseca. Sada nam predstoji da uživamo u teniskim majstorijama najboljeg svjetskog igrača svih vremena, našeg Novaka Đokovića, ali i drugih asova ovog sporta.

Banjaluka i Republike Srpska može da bude ponosna na prelijepi teniski kompleks koji će služiti i svim klincima koji odluče da se bave „bijelim sportom“”, naveo je Umičević koji ulaže značajan novac u sport, zbog čega je zajedno sa tvornicom koju uspješno vodi, i prepoznat kao jedan od najvećih donatora sporta u Srpskoj.

N.Sp.