Umičević pohvalio Izbor: Priznanje zasluženo dobila i Biljana Nedić

Tradicionalni, 21. po redu, Izbor najboljih sportista Grada Banjaluka za 2022. godinu, održan je u utorak veče u Sportskoj dvorani „Borik, u organizaciji Grada Banja Luka i tehničkoj organizaciji Sportskog centra “Borik“, koji se potrudio da cijeli događaj bude organizovan na vrhunskom nivou.

Na ovom događaju, Grad Banjaluka je izabrala svoje asove koji su u 2022. godini pokazali disciplinu, odricanje i upornost, a time ostvarili najbolje sportske rezultate u prethodnoj godini. Među nagrađenima potpuno zasluženo se našla i Biljana Nedić, kapiten Košarkaškog kluba invalida “Vrbas“. Priznanje je dobila kao najuspješniji sportista pojedinac u sportu za invalidna lica, a nema sumnje da je ova sjajna košarkašica dala ogroman doprinos uspješnim rezulatima kluba u minulom periodu. Biljani Nedić je na ovom laskavom priznanju prvi čestitao predsjednik kluba Marinko Umičević, ali i njeni saigrači iz ovog trofejnog kluba koji već gotovo 21 godinu na sjajan način pronosi slavu Banjaluke i Republike Srpske.

Za najboljeg sportistu izabran je Pavle Dujaković, član Karate kluba Energija, dok je džudiskinja Zvijezde Sofija Pajić, najbolja sportiskinja grada na Vrbasu. Za najbolje sportske klubove proglašeni su Rukometni klub Borac m:tel, odnosno Ženski rukometni klub Borac koji je dobio nagradu i za najbolju sportsku manifestaciju (utakmica 3. kola EHF Evropa Kupa koju su Banjalučanke igrale protiv Benfike).

Za najtalentovanije proglašeni su Luka Pejić (Karate klub Energija) i Milana Railić (ŽRK Borac). Posebna priznanja dobili su: direktor Sportskog centra Borik Nenad Talić (za doprinos u razvoju i afirmaciji sportske rekreacije i sporta grada Banjaluka), uspješni plivački trener APK „22. april“ Goran Grahovac i Kajak kanu kub Vrbas (za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta) i Dragan Đuran, kapiten Odbojkaškog kluba invalida Banjaluka“ (za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta lica sa invaliditetom).

Košarkaškli klub invalida „Vrbas“, na čijem je čelu neumorni volonterski sportski radnik  Marinko Umičević, koji i na sportskom, kao i na poslovnom planu kao direktor Tvornice obuće “Bema”, niže samo uspjehe, uputio je najiskrenije čestike svim nagrađenima.

“Sinoć je održan tradicionalni Izbor najboljih sportista Banjaluke za 2022.godinu. Želim ovom prilikom da pohvalim sjajnu organizaciju ove manifestacije za koju su se pobrinuli zaposleni u Sportskom centru “Borik”. Njima idu pohvale, kao i njihovom direktoru Nenadu Taliću koji je sve to dobro osmislio. Osjećao sam se kao da se nalazim u nekom kongresnom centru, a ne u dvorani Borik. Još jednom sve pohvale, baš kao i na ideji što su u holu dvorane postavili sve dosadašnje laureate. Jedina zamerka, ujedno i sugestija, da treba uz njih dodati i ko su bili najbolji sportisti u sportu za lica sa invaliditetom. Ne treba zaboraviti ni ove sjajne sportiste o kojima se mora voditi računa i na ovaj način”, rekao je Umičević, koji na sve načine decenijama pomaže sport, sportske klubove i sportiste, a većinom donira sopstvena sredstva samo kako bi podržao nekog sportistu, klub ili kako bi održao neko takmičenje, da se ne ugasi.

Umičević je gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću predložio da u Gradskoj upravi nađu mjesto gdje bi se našli svi dosadašnji dobitnici Ključa grada sa Poveljom počasni građanin Banjaluke.

N.Sp.