Umičević najavljuje turnir: Srpska će ugostiti rukometne selekcije Rusije, Bjelorusije i Srbije

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, koji već nekoliko dana bopravi u ruskom gradu Kazanju, izrazio je želju za organizacijom rukometnog turnira u Banjaluci u narednom periodu, a učešće bi uzele reprezentacije Rusije, Bjelorusije, Srbije i Republike Srpske.

S tim u vezi, u izjavi za Banjaluka.net iz Rusije, Umičević je naglasio da su kontakti uspostavljeni i da bi to bio istinski spektakl za sve ljubitelje rukometa u Banjaluci, odnosno organizacija takvog turnira bila bi velika stvar za rukomet Republike Srpske, ali i za Republiku Srpsku uopšte.

“Nadamo se da ćemo vrlo brzo sve dogovoriti i da će sve uskoro biti jasnije. Jedno je sigurno, a to je, da će se održati u ovoj godini”, najavio je prvi čovjek rukometa Srpske i ovim po ko zna koji put do sada pokazao da je uvijek na strani sporta, ovog puta rukometa, ali u svakom slučaju na strani svoje Republike Srpske koju ponosno predstavlja gdje god ima priliku.

Inače, Umičević, koji je nadaleko poznat kao uspješni privrednik, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema”, pored angažmana u Rukometnom savezu RS, volonterski je angažovan u još desetak sportskih klubova ili saveza, dok više nego dvostruko njih novčano i na svaki drugi način pomaže, jer se jednostavno radi o čovjeku koji voli sport, i iskreno želi da podrži sportiste i njihove klubove. Da je riječ o jednom od najvećih pojedinačnih donator sportu Republike Srpske, pokazuje samo jedna činjenica, a to je da Umičević svoj odbornički dodatak koji već 12 godina dobija kao odbornik u Skupštini grada Banjaluka daje za sport.

Inače, tokom boravka u Kazanju tamošnji rukometni radnici znaju da je RK “Borac” nekada bio prvak Evrope i osvajač Kupa IHF, kada su pobjedili rusku ekipu CSKA iz Moskve. S toga su izrazili veliku želju da u svoju sredinu ugoste banjalučke rukometaše, što je još jedna dobra strana odlaska Umičevića i KKI “Vrbas” na turnir košarke u kolicima u Kazanju. Naime, Marinko je čovjek koji, iako nije u Kazanju povodom rukometa, koristi mogućnost i uspijeva da dogovori još mnogo drugih stvari korisnih za naš sport i u tome je jedna od veličina i jedna od tajni uspjeha Marinka Umičevića u svijetu sporta.

(N.Sp.)