Ugledni sportski radnik: Umičević čestitao organizatorima “Srpska opena”

Marinko Umičević, ugledni sportski radnik i čovjek koji je volonterski angažovan u nekoliko klubova i sportskih saveza u Republici Srpskoj, rekao je da je ponosan na organizaciju teniskog turnira “Srpska opena”, ali i na Banjaluku i publiku.

S tim u vezi, Umičević je istakao da zato ne smijemo tako lako zaboraviti “Srpska open”, jer o manifestaciji ovog nivoa, ovom poduhvatu i viziji i o svemu što je urađeno za četiri mjeseca trebalo bi dugo da se piše i priča.

“Mada mi kao narod, a to sam često zamjerio premijeru Radovanu Viškoviću i srpskom članu predsjedništva Željki Cvijanović, ne znamo se hvaliti dobro urađenim, a ljudi brzo zaborave i dobro. Juče su me cijeli dan zvali inostrani poslovni partneri, slali mi tekstove i vijesti iz medija u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Sloveniji gdje se u superlativu piše i govori o Banjaluci, turniru, organizaciji, a prije svega o navijačima”, rekao je Umičević i dodao da taj događaj jeste puno koštao, ali da nije sve u novcu. Prema njegovim riječima, iz Banjaluke i Republike Srpske je otišla lijepa slika, a da je to tako pokazuje i činjenicca da ga je već 12 inostranih partnera zamolilo da im rezerviše karte za naredni “Srpska open”, ako i iduće godine bude u Banjaluci.

“Sada kada su se slegli utisci i nakon izjava pobjednika Dušana Lajovića i ostalih učesnika da je ovo iz serije 250 najbolje organizovan turnir u posljednjih 40 godina upućujem čestitke predsjedniku organizacionog odbora gospodinu Bojanu Vujiću, predsjedniku Miloradu Dodiku, svim članovima organizacionog odbora, volonterima, sve je to jedan mozaik koji je kao ATP turnir dobio najvišu moguću ocjenu,a nama nadu za dalji nastavak te priče i budućnosti Srpska opena”, dodao je Umičević, koji je jedan od najvećih donator sporta, zajedno sa Tvornicom obuće “Bema”, koju uspješno vodi već skoro dvije decenije. Sve su svemu, dodao je on, bilo je lijepo i ostale su uspomene.

“A taj projekat bi trebalo završiti, odnosno pokriti krov da Banjaluka dobije još jednu sprotsku dvoranu. Trebalo bi početi i novi projekat, a to je kongresni centar koji je već planiran u tom dijelu grada i da Banjaluka bude ono što i jeste, evropski centar”, rekao je Umičević, koji je nadaleko poznat kao čovjek koji voli sport i koji je u svakom trenutku spreman da pomogne i pomaže spoortske klubove i sportiste.

Inače, Umičević je gledao finalni meč na “Srpska openu” u društvu vlasnika Tvornice obuće “Bema” i poslovnih partnera koji su zbog turnira došli iz Njemačke i Italije.

“To su ljubitelji tenisa koji posjećuju sve turnire Grend Slem, Vimbldon i vrhunski tenis su gledali u SAD, Australiji i širom Evrope. Oni su mi čestitali, bio sam ponosan na sve što su vidjeli i šta je urađeno, a ja čestitam predsjedniku Miloradu Dodiku vizionaru, premijeru Radovanu Viškoviću i ministru finansija Zori Vidović koji su to ispratili, kao i gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću koji je to u saradnji sa Vladom RS realizovao i ubjeđivao odbornike da glasaju za i vjerujte isplatilo se”, rekao je ovaj priznati sportski radnik. On je dodao da su njegovi poslovni partneri posebno bili oduševljeni publikom.

“Njih petorica su prvu put bili u Banjaluci, malo su se i šalili i pitali kakva je publika. Ali ostali su bez teksta i kažu da su imali osjećaj kao da se radi o publici u Londonu ili Parizu. Na te komentare sam zaista bio ponosan, a i ja odajem priznanje publici, organizatorima, vizionarima koji su zaslužni za vrhunski turnir i organizaciju u našem gradu. Na kraju ne mogu da ne kažem, Nole ostao si dužan Banjaluci, Banjalučanima i građanima RS, morao si doći spremniji, mi smo uložili veliki trud i novac za ovaj turnir. Ali mi te volimo i opraštamo i nadamo se da ćeš se u budućnosti odužiti Banjalučanima i to očekujemo. Nisam vidio da je Novaku Đokoviću uručen ključ grada koji je dobio još 2015. godine, da li mu je uopšte ponuđen, da li ga je želio i u čemu je tu bio problem?”, upitao je Umičević.

N.Sp.