Ugledni ekonomista Svetozar Talić napisao knjigu „Osnove istraživanja, organizovanja i rukovođenja u preduzeću“

Ugledni banjalučki ekonomista, inženjer organizacije rada i inovator Svetozar Talić napisao je knjigu „Osnove istraživanja, organizovanja i rukovođenja u preduzeću“ na osnovu višedecenijskog stručnog, rukovodećeg rada i ostvarenih značajnih rezultata.

Bogato radno iskustvo koje je mahom proveo u „Rudi Čajevcu“ pretočio je u tekstove koji bi trebali da doprinesu jačoj ulozi istraživanja,organizovanja i rukovođenja u bilo kojem preduzeću. Talićev cilj bio je na pristupačan način objasniti osnovne principe od kojih zavisi uspješnost jednog preduzeća, ali i značaj složenih društvenih stanja i obrazovanja ljudi.

Akademik prof. dr Vaskrsije Janjić, recezent knjige, napisao je da je, osim stručnosti, Talić vrsni poznavalac psihologije, filozofije i duše radnika, što je osnova za uspješan rad.

Akademik Janjić navodi da se primjenom principa iz ove knjige značajno mogu povećati proizvodnja, produktivnost rada i smanjiti troškovi proizvodnje.

Knjiga je napisana na 216 strana, obiluje tabelama i šemama i sastoji se od pet dijelova: Istraživanje, Organizovanje, Rukovođenje, Suština predviđanja a peti dio su upitnici, zaključak i prilozi.

Svi koji žele unaprijediti svoje znanje i poslovanje ovu knjigu mogu naručiti na brojeve telefona 065 075 646 i 051 309 870.