U New Yorku izloženo najveće selo od medenih kolačića

Kuhar Jon Lovitch je za “izgradnju” sela potrošio 6.410 jaja, 350 kilograma šećera iz 11 različitih zemalja, 310 kilograma tijesta za medenjake. Selo je teško oko 1,5 tona a izloženo je na 50 metara kvadratnih.

 

Najveće selo napravljeno od medenih kolačića, djelo američkog kuhara Jon Lovitcha koje je tri puta ušlo u Guinnessovu knjigu rekorda, izloženo je u Naučnom centru u New Yorku, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

Selo od medanjaka, na kojem je kuhar Lovitch radio oko 1.500 sati, izazvalo je veliku pažnju i posjećuje ga svaki dan na stotine ljudi.
 
Lovitch je za “izgradnju” sela potrošio 6.410 jaja, 350 kilograma šećera iz 11 različitih zemalja, 310 kilograma tijesta za medenjake. Selo je teško oko 1,5 tona a izloženo je na 50 metara kvadratnih.

 

 

Izvanredno djelo kuhara Jona Lovitcha najviše je privuklo pažnju mališana koji dolaze u velikom broju, a pored njih tu su i brojni turisti koji su odlučili da posjete “slatko selo”. Posjetioci imaju priliku vidjeti biblioteku, vatrogasnu stanicu, željezničku stanicu napravljene od medenjaka. U selu se nalaze 1.102 mala objekta.


Kuhar Jon Lovitch po treći put sa svojim radom ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a njegovo selo će biti izloženo do 10. januara, kada će medeni kolačići biti podijeljeni građanima.
 

 
Izvor – Agencije