U Banjaluku dolazi baletni spektakl na ledu “Krcko Oraščić”

krcko orascic

Spektakularna banjalučka premijera baleta na ledu “Krcko Oraščić” Petra Iljiča Čajkovskog, koji izvodi ansambl Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga, plesni je i klizački spektakl koji Queen Estrada dovodi u Banjaluku, u SD “Borik” 30.11.2017. godine.

Ova bajka na ledu, uz vrhunske igrače čije baletsko-klizačko umijeće ostavlja bez daha, sa preko 300 originalnih, raskošnih kostima i bezvremensku muziku Čajkovskog, stvaraju čaroliju koja se ne doživi često, a ostavlja trag za cijeli život. Raskošna praznična scenografija i svjetlucavi kostimi, publiku za čas smjeste u atmosferu začaranih zamaka.

Za perfektnu ali nimalo laku koreografiju preko 30 igrača, zadužen je Konstantin Rasadin. Većina plesača dolazi iz redova klizača-takmičara koji su osvojili ruske i međunarodne nagrade. Oni su prošli kroz naporan i intenzivan trening Konstantina Rasadina kako bi naučili da povežu elemente sportskog klizanja s vještinama klasičnog baleta.

Koreograf Državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga, Rasadin, bio je više od 23 godine vodeći solista baleta Teatra Marinski, a radio je sa zvijezdama kao što su Rudolf Nurejev, Mihail Barišnjikov i Natalija Dudinskaja.

Do sada su imali  preko 7.000 nastupa širom svijeta, zahvaljujući  izuzetnom spoju klasičnog baleta i umjetničkog klizanja, koje nudi publici nesvakidašnji spektakl u formi baleta na ledu.

Ruski državni balet na ledu  osnovao je Konstantin Bojarski 1967. godine, postavljajući upravo  produkciju zasnovanu na „Krcku Oraščiću“ Čajkovskog. Danas ova predstava  očarava gledaoce u pozorištima i dvoranama širom svijeta.

Ulaznice po cijeni već od 15 KM, u prodaji od četvrtka 19. oktobra  na blagajnama SD “Borik”. Informacije i rezervacije na broj telefona:  066 905 399.