Biblioteka banjalučke Gimanzije bogatija za 100 naslova zahvaljući donaciji kluba Inner Wheel

donacija inner wheel

Članice kluba Inner Wheel Banjaluka uručile su donaciju biblioteci banjalučke Gimnazije koja je od danas bogatija za oko 100 naslova školske lektire.

Klub Inner Wheel Banjaluka osnovan je pod pokroviteljstvo Rotary kluba Banjaluka, a čine ga supruge rotarijanaca.

Brankica Bajić, predsjedica kluba za 2017/18. godinu kaže da je klub osnovan s ciljem međusobnog druženja, pomaganja onima kojima je pomoć potrebna, te širenja međusobnog i međunarodnog prijateljstva i razumijevanja.

donirane knjige

„Moto našeg kluba, kao i međunarodnog Inner Wheela, je „uradimo nešto za svoju zajednicu” što i jeste cilj svih naših akcija. Ovaj put smo se odlučile angažovati i uraditi nešto za banjalučku Gimnaziju i dati doprinos koji će značiti sadašnjim i budućim učenicima ove škole” kazala je Bojićeva.

Ona objašnjava da sve akcije koje Inner Wheel organizuje finansiraju sredstvima koje članice obezbijede plaćajući članarinu.

biblioteka gimnazija

Mirjana Nišavić, bibliotekarka banjalučke Gimnazije kaže da ova donacija biblioteci puno znači jer se radi o knjigama koje su dio školske lektire, a takve knjige najviše cirkulišu među učenicama, pa se samim tim i najviše habaju.

„Mi smo velika škola i naši učenici još uvijek puno čitaju, a škole danas nisu u mogućnosti izdvojiti velika sredstva za knjige. Mi imamo veliki broj stručnih knjiga koje se ne iznose iz čitaonice pa ih samim tim čuvamo. Međutim, knjige za lektiru se nose kuće što neminovno dovodi do oštećenja. S druge strane, neke naslove je jako teško naći u Banjaluci a ovom donacijom smo dobili neke od njih” kazala je Nišavić.

Inače, biblioteka banjalučke Gimnazije sa oko 40 hiljada naslova je druga najveća biblioteka u Banjaluci.