U Banjaluci otvoren Međunarodni sajam građevinarstva „Grames 2016“

Danas je u Banjaluci na Velesajmu otvoren 20. Međunarodni sajam građevinarstva „Grames 2016“ i sajam dostignuća u elektro-mašinskoj industriji „Demi 2016“. Sajam je otvorila zamjenica gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić koja je kazala da je značaj sajam Grames veliki iz više razloga.

„Sajam doprinosi promociji grada Banjaluka i donosi mogućnost da se napravi presjek svega onoga što je urađeno u ovoj oblasti. Građevinarstvo je značajna oblast privrede u Banjaluci, skoro 350 subjekata djeluje u okviru ove djelatnosti. Posebno nas raduje što je grad dobio BFC certifikat o povoljnom poslovnom okruženju, što potvrđuje da smo kreirali razne olakšice usmjerene ka preduzetnicima iz oblasti građevinarstva“ rekla je Brkićeva. Dodala je da dokaz za to i veći broj izdatih građevinskih dozvola u 2015. u odnosu na predhodni period.

Predsjednik uprave Banjalučkog velesajma Dobrica Žugić rekao je da na Sajmu učestvuje oko 120 izlagača na 70 štandova.

„Imamo izlagače iz svih država iz regiona, zatim iz Austrije, Italije, Njemačke, Kine… Mislim da su donijeli na Sajam dosta noviteta, a pozivam sve one čiji je posao vezan za građevinarstvo ili žele nešto novo za svoj dom da posjete sajam koji je otvoren do 19. marta od 10 do 19 časova“ rekao je Žugić.

On dodaje da će u okviru sajma biti održana razna predavanja, prezentacije i predstavljanje novih proizvoda.

sl11

sl09

sl04

sl05

sl02