TV m:agazin: U budućnosti nema više pucanja ekrana na mobilnim uređajima

Posljednje subote, 25. novembra, na male ekrane stiže nova epizoda četvrte sezone TV emisije m:agazin. Kao što ste i navikli, na programu Radio Televizije Republike Srpske u terminu od 14.30 časova, očekuju vas tehnološke aktuelnosti kao i najnovije vijesti iz svijeta komunikacija.

U ovom izdanju ćemo predstaviti Thrive, aplikaciju osmišljena da pomogne korisnicima da odmore. Thrive onima koji vas pokušavaju nazvati šalje automatsku poruku da trenutno odmarate, osim naravno onima koje ste stavili na VIP listu.

Pored aplikacija, od onih koje služe za zabavu do onih koje profesionalcima olakšavaju posao, novo doba nam donosi i niz drugih prednosti. Tako će putnici u Njemačkoj, za četiri godine, biti prvi u svijetu koji će koristiti vozove koji za pogon koriste vodonik. A britanski naučnici su na pragu da riješe problem pucanja ekrana na mobilnim i prenosnim uređajima. Oni rade na kreiranju displeja od srebra i grafena, materijala izuzetne fleksibilni, kako bi gornji sloj ekrana učinili savitljivim i nesalomljivim. Sjajno, zar ne?

Tu su i mnoge druge teme koje će vam predstaviti voditeljka Vanja Partalo i koja će se potruditi da vam izdvojenih pola sata prođe u duhu dobre zabave. Minute prethodnih emisija možete pratiti u repriznim terminima – subotom u 1.10 iza ponoći i utorkom u 12.30 časova, kao i posjetom YouTube kanalu – m:tel BiH.

Ukoliko i sami imate prijedlog zanimljive teme, pišite na [email protected], a oni će se potruditi da u narednim izdanjima ona nađe svoje mjesto.