TV m:agazin – Da li biste se prepustili robotu zubaru?

Teme m:agazina nikada nisu bile zanimljivije, a dokaz za to je treća emisija ove sezone, koju možete da pogledate na programu Radio Televizije Republike Srpske u subotu, 7. oktobra, u 14.50 časova. Popodnevne časove prvog dana vikenda rezervišite za druženje sa voditeljkom Vanjom Partalo, koja vam donosi pregršt novotarija i naučnih zanimljivosti, ali i nezaobilazne zabavne sadržaje i vijesti iz svijeta tehnologije.

Zakoračili smo u svijet robotike, to znamo, ali da su roboti već među nama i da svoje vještine uvode u našu svakodnevicu, to već izaziva podjeljena mišljenja. Šta god mislili, ukoliko ste se našli u Kini, mogli biste se naći na stomatološkoj stolici na pregledu kod doktor robota. Upravo u Kini je izveden prvi stomatološki operativni zahvat bez ljudske ruke, a robot zubar je uspješno ugradio dva zuba u vilicu pacijenta.

Da je vrijeme robotike odmah tu iza ugla pokazuje i primjer zemlje izlazećeg sunca. Dok u Kini roboti vrše operativne zahvate, u Japanu se uveliko obučavaju kako bi posjetiocima Olimpijskih igara 2020. godine boravak učinili što prijatnijim. Svi koji se zapute u Tokio i odsjednu u Šunagava Princ hotelu iznenadiće se kada im se na vratima pojavi robot kao sobna posluga.

TV emisija m:agazin će vam omogućiti da na pola sata odlutate u budućnost i da doživite iskustva koja nam ona donosi. Ukoliko i sami imate neki interesantan prijedlog pišite nam na [email protected] a propuštene minute prethodnih emisija, možete pratiti u repriznim terminima, kao i posjetom YouTube kanalu kompanije m:tel.