Školjka kao komad vrhunske tehnologije

pametna wc solja

Kuća u kojoj je skoro sve digitalizovana je dom budućnosti. Japanci naročito prednjače u tehnoškom opremanju domova, pa čak i toaleta.

Brend Kohler proširuje tržište za ovakve proizvode, pa je na sajmu CES 2018  predstavio avangardu školjku kao komad vrhunske tehnologije, odnosno elementom sa velikim brojem pametnih opcija i trikova.

Najnoviji model Kohler inteligentnog toaleta ima sjedište sa grijačima, zvučnike sa wireless i bluetooth opcijama i konekcijama, sušač sa toplim vazduhom, čišćenje toplom vodom, četku od nehrđajućeg čelika sa UV sanitarizacijom, automatsko puštanje vode, poklopac koji se podiže i spušta bez dodira, automatsko ispuštanje mirisa, touch screen daljinski upravljač, grijač za stopala, noćno svijetlo, ambijentalno svijetlo, kao i prilagodljivu temperaturu, pritisak i režim prskanja vode.

Ipak, ono što je čini posebno interesantnom je kompatibilnost sa digitalnim zvučnim asistentima, koji mogu upravljati nekim njenim opcijama.

 

Ovaj pametni toalet povezuje se sa novim Kohler Konnect sistemom, koji se dalje može povezati sa virtualnim asistentima Alex i Siri, a dolazi sa prethodno podešenim opcijama i svojom pratećom aplikacijom. Prije nego što uđete u toalet, možete pripremiti ovu nevjerojatnu školjku i prilagoditi je vašim preferencama.

Novi pametni Kohler Numi toalet bit će dostupan za kupovinu kasnije ove godine, a cijena iznosi 6.000 dolara.