Sjajno preuređenje: Od mračnog i sumornog do prekrasnog potkrovlja

preuredjenje potkrovlja

Sumorno, tamno potkrovlje čiji su zidovi obloženi lamperijom ne izgleda kao poželjna spavaća soba. Sve dok ne vidite kako se može pretvoriti u prelijepu, prozračnu prostoriju.

Evo i kako.

U ovom potkrovlju rađeno je uglavnom kozmetičko preuređenje.

Glavna konstruktivna izmjena jeste uklanjanje spuštenog plafona, odnosno drevene oplate sa plafona. Time je dobijena veća visina što je za ovu prostoriju sa dva prozora važno.

mracno potkrovlje

Uklanjanjem spuštenog plafona otkrivene su drvene grede, inače najpoželjniji detalj u enterijerima sa vintage i industrijskim šarmom.

Druga velika izmjena jeste ograda, staru od kovanog željeza zamijenila je modernija od drveta i kovanog željeza. Iako atraktivna, nije toliko bitna za ovaj makeover, koji bi bio uspješan i da ograda nije promijenjena.

Drvena oplata na zidovima je prefarbana u bijelu boju, što je rezultovalo ogromnom promjenom, skoro pa kao da je drugi prostor u pitanju.

preupredjenje potkrovlja

Druge kozmetičke promjene su još jednostavnije, promjena starog etisona i dodavanje vintage tepiha u zoni kreveta, krevet bez naglašene konstrukcije, jednostavni, neupadljivi noćni stolići i luster… pokoji detalj u boji i nekoliko lijepih zelenih biljaka.

E, sad je ovo potkrovlje iz snova.

lijepo potkrovlje