Sjajno djelo: U četvrtak promocija knjige “Sve o banjalučkom sportu”

Knjiga “Sve o banjalučkom sportu”, autora novinara i publiciste Željka Tice, biće promovisana u četvrtak u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, sa početkom u 19 časova.

Naime, među koricama ovog vrijednog i za sportsku istoriju dragocjenog štiva, sa velikim brojem fotografija i svjedočanstava sportista i sportskih radnika, našli su se zajedno sportisti i sportski klubovi iz grada na Vrbasu, ali i sportski radnici, koji su svi zajedno ispisali najljepše stranice banjalučke istorije.

Knjiga je svojevrsni svjedok i dokaz da je banjalučki sport kroz istoriju, mijenjajući države kojima je pripadao, ostavio dubok i neizbrisiv trag u mnogim sportovima, a da su banjalučki sportisti i sportski radnici ostavili zapažen trag ne samo u klubovima iz Banjaluke, nego i u regionu i inostranstvu, a značajan broj njih je donio u svoju Banjaluku najsjajnija odličja sa najvećih svjetskih takmičenja.

A da je knjiga svojevrsni sportski kolaž i da su u njoj sažete sve one najvažnije informacije o istoriji banjalučkog sporta, pokazuje i slika na koricama knjige na kojima se nalaze redom sve sami asovi među klubovima, igračima i sportskim radnicima, od Rukometnog kluba “Borac”, Fudbalskog kluba “Borac”, preko Marjana Beneša, Slađane Golić, do Draženka Ninića, Marinka Umičevića i drugih legendi banjalučkog sporta, koji krase naslovnu stranu ove sjajne knjige, ali i svih onih o kojima je autor pisao u ovoj knjizi.

Organizatori očekuju veliku posjećenost promocije, prije svega zbog značaja postojanja ovakvog djela za sport Banjaluke. Inače, recenzenti knjige su Nada Tešanović, nekadašnja ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Marinko Umičević, ugledni i višedecenijski sportski radnik, a trenutno je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, prvi čovjek uspješnog Košarkaškog kluba invalida “Banjaluka”, te aktivno radi u rukovodstvima još nekoliko sportskih klubova i saveza i koji daje ogroman doprinos sportu Banjaluke.

(N.Sp.)