“Sector security” prvi u BiH dobio industrijsku dozvolu za sigurnost

Kompanija “Sector security” prva je kompanija u BiH koja je u branši bezbjednosti dobila industrijsku dozvolu za sigurnost od strane Ministarstva bezbjednosti BiH.

Dozvolu je predsjedniku Uprave kompanije “Sector security” Slaviši Kruniću danas uručio pomoćnik ministra bezbjednosti BiH Mate Miletić. Pored dozvole koju je dobila kompanija, uručeno je i 17 personalnih certifikata rukovodiocima u „Sector Security-ju“.

Krunić je rekao da dobijanje industrijske dozvole za sigurnost svakako potvrđuje kvalitetan, profesionalan i predan rad zaposlenih u ovoj kompaniji u proteklih 18 godina.

“Od samog osnivanja naša kompanija je težila da radi po najvišim standardima. To je prepoznato i danas smo dobili industrijsku dozvolu za sigurnost od Ministarstva bezbjednosti BiH, jedini iz ove branše u BiH”, rekao je Krunić.

Dodao je da dozvola znači mnogo za ovu kompaniju koja radi u oblasti privatne bezbjednosti.

“Kompanija je, da bi dobila ovu dozvolu, bila izložena provjerama obavještajne službe i ostalim finansijskim provjerama, personalnim provjerama naših rukovodilaca koji u sistemu imaju dodira sa tajnim informacijama“, kazao je Krunić.

Dobijanjem dozvole, pojasnio je, „Sector Security-ju“ je omogućeno da unutar BiH može da posluje sa svim bezbjedonosnim subjektima koji u svom radu imaju aktivnosti koje se označavaju tajnim.

Krunić je dodao da dozvola omogućava kompaniji da radi i van BiH, odnosno da dozvola znači preporuku Ministarstva bezbjednosti i garanciju BiH da mogu da obavljaju poslove iz oblasti bezbjednosti.

Generalni direktor kompanije „Sector Security“ Zoran Skenderija rekao je da je veoma značajno što je ta kompanija dobila industrijsku dozvolu.

„To znači da možemo da sklapamo ugovore sa državnim institucijama koje rade poslove sa najvišim stepenom povjerljivosti i pored toga možemo da učestvujemo ravnopravno na tenderima van granica BiH, prevenstveno u zemljama regiona, ali i u zemljama EU sa kojima BiH ima bilateralne sporazume o sigurnosnim aktivnostima“, naglasio je Skenderija.

To što su prva kompanija iz ove branše u BiH koja je dobila pomenutu dozvolu, Skenderija ističe kao podsticaj za dalji razvoj i više mogućnosti za zapošljavanje.

„Ponosni smo na to što smo prvi koji smo u ovoj oblasti dobili dozvolu u BIH. Proces je trajao osam mjeseci, svi rukovodioci su prošli striktne provjere Obajveštajno – bezbjednosne agencije BiH i ekonomske provjere“, zaključio je Skenderija.

(capital.ba)