Rotary klub Banjaluka uručio donaciju Ugostiteljskoj školi

Članovi Rotary kluba Banjaluka uručili su danas Ugostiteljsko-turističko-trgovinskoj školi donaciju od sredstava prikupljenih na humanitarnom balu održanom početkom mjeseca.

Donacija je sastavljena od opreme i inventara za obavljenje praktične nastave učenika ove škole, u vrijednosti nešto većoj od pet hiljada KM.

Ilija Trninić, predsjednik Rotary kluba, kazao je da oni podržavaju mlade u cilju podizanja profesionalnih standarda i normi kod budućih generacija.

„Smatramo da će nastava sa ovom opremom biti kvalitetnija, što vodi povećanju standarda profesionalnosti i stvaranju kvalitetnog kadra u zajednici. Učenici Ugostiteljske škole ovu donaciju su praktično zaradili jer su na balu upravo oni bili zaduženi za uslugu i hranu i taj posao su odlično odradili” rekao je Trninić.

IMG-5fef275e2f5c72192d6969b53d84d0de-V

On je dodao da je na humanitarnom Rotary balu bilo skoro 200 zvanica iz šest zemalja i članovi iz 20 Rotary klubova iz regiona.

„To je bio jedan od najposjećeniji balova, Rotarijanci su prepoznali važnost tog događaja, te su kupovinom ulaznica i omogućili ovu donaciju. Bila je to odlična sinergija našeg kluba i Ugostiteljske škole” rekao je Trninić.

Otkrio nam je da Rotary klub nastavlja sa humanitarnim akcijama, te da pripremaju projekat koji će biti od koristi za grad Banjaluku, a više detalja otkriće na proljeće naredne godine.

rotari

Foto: Rec production, Rotary klub