Prvi čovjek rukometa Srpske: Umičević čestitao kadetima na pobjedi

Kadetska rukometna reprezentacija Republike Srpske je uvjerljivom pobjedom na otvaranju turnira u Solunu, nad grčkom ekipom Leonidas 43:13, potvrdila da ima kvalitet za velike domete. Poslije ovog trijumfa čestitku im je uputio predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević, koji je posebno oduševljen zalaganjem mladih kadeta i silovitom pobjedom našeg srpskog tima.

“Pratio sam dešavanja sa utakmice i oduševljen sam kako ste igrali. Želim da čestitam svim igračima, selektoru i ostalima na sjajnom početku prestižnog turnira u Solunu. Ponosni smo na vas i nadam se da ćete i u preostalim utakmicama biti tako silni”, stoji u čestitki koju je uputio prvi čovjek rukometa Republike Srpske.

Inače, mladi rukometaši Republike Srpske su pružili odličnu partiju na startu “Handball Climax Cupa”. Pobjeda nad ekipom Leonidas najbolje potvrđuje kvalitet koji ima ova generacija dječaka rođenih 2008/2009. godine. Tokom utakmice izveli su nekoliko sjajnih akcija zbog čega su bili i nagrađeni aplauzom grčke publike. Nema sumnje da je selektor Nemanja Dmitrović izbarao najbolje igrače i sigurno da i on ima velike zasluge za ovako ubjedljiv start na turniru u Solunu. Treba očekivati da će i u nastavku takmičenja igrati na visokom nivou i da su klinci Republike Srpske jedni od favorita za osvajanje prvog mjesta.

Mihajlo Zec sa sedam golova bio je najefikasniji u pobjedničkom timu, dok je golman Dejan Purić imao devet odbrana. Za reprezentaciju Republike Srpske igrali su: Purić (9 odbrana), Vejnović 6, Stojanović 4, Pepić 2, Maksimović 4, Kapor 1, Slijepčević 3, Tubin 2, Lukač 3, Mehmedović 5, Stupar 2, Ignjatić (7 odbrana) Lolić 4, Zec 7, Đekić, Kojanović (1 odbrana), Bogdanić.

U nastavku turnira, kadetska reprezentacija Republike Srpske danas igra protiv sastava Kozanis sa početkom u 11.10 časova po našem vremenu. Nakon toga posjetiće srpsko vojničko groblje na Zejtilniku. U večernjim časovima odigraće posljednji meč u okviru Grupe “A” gdje će im rival biti AESH Pylaia (20.20 časova po našem vremenu). Četvrtfinale i polufinale na programu je 29. decembra, dan kasnije igra se finale.

Prijem za kadete u Predstavništvu RS

Jelena Jovanović, šef Predsjedništva Republike Srpske u Solunu, priredila je prijem za mlade rukometaše i delegaciju Republike Srpske.

“Drago mi je što ste ovdje i želim vam ugodan boravak u Solunu. Uvijek ću biti tu za vas i rado ću vam pomoći. Nadam se da ćete na turniru na dostojanstven način reprezentovati Republiku Srpsku i da ćete osvojiti prvo mjesto”, istakla je Jelena Jovanović.

Na prijemu su se zahvalili Bogdan Rankić, član UO RS Republike Srpske i Obrenko Miljković, predsjednik Komisije za omladinska takmičenja Rukometnog savez Republike Srpske.

“Hvala vam ne samo na ovom prijemu već i na činjenici što ste nam omogućili da učestvujemo na ovom jakom turniru. Hvala vam i u ime Marinka Umičevića, našeg predsjednika koji je mnogo uradio za rukomet Republike Srpske i prenosim Vam njegove pozdrave”, rekao je Miljković koji dodao da su za put u Solun imali, kako podršku Marinka Umičevića, isto tako i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

U ime rukometaša na prijemu se zahvalio kapiten kadeta Republike Srpske Nemanja Stupar koji je obećao da će ostaviti i srce na teren kako bi osvojili turnir.

Umičević: Veliko hvala predsjedniku Dodiku

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, naglasio je da velike zasluge za odlazak mladih rukometaša Republike Srpske u Grčku pripadaju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

“Želim ovim putem da uputim zahvalnost predsjedniku Miloradu Dodiku bez čije pomoći ne bismo mogli poslati mladu selekciju Republike Srpske na turnir. Po ko zna koji put pružio nam je pomoć i još jednom mu veliko hvala. Vjerujem da će dječaci zablistati na takmičenju i da će zabilježiti dobar rezultat. Puno posvjećujemo pažnju mladima, a nadam se da ćemo uskoro formirati A reprezentaciju Republike Srpske”, istakao je Umičević, koji je takođe učinio sve da klinci dobiji sve što je potrebno kako bi otišli u Grčku i koji je do sada mnogo učinio za rukomet u Srpskoj, ali i sport u Republici Srpskoj uopšte.

N.Sp.