Marinkov gest vrijedan poštovanja: Umičević druge privrednike i funkcionere izazvao na humanost

Marinko Umičević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, održao je svoje obećanje i uplatio svoj odbornički dodatak koji iznosi 600 maraka, kako bi i na taj način podržao humanitarnu akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”, čiji je cilj prikupljanja novca za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija.

I nije ovo prvi put da Umičević učestvuje u ovoj ili stotinama drugih humanitarnih akcija i misija, koje je uvijek nesebično i iskreno pomagao, ali je ovog puta uveo nešto drugačiju praksu i postavio je svojevrsni izazov drugim privrednicima i funkcionerima, posebno onima koji imaju primanja iz više izvora, te ih tako izazvao da se pridruže ovoj humanoj akciji, koja je organizovana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, dok će donatorska veče biti održana sutra veče u Banjaluci.

“Kao što sam i obećao uplatio sam 600 KM od svog odborničkog dodatka za humanitarnu akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”. Ovim putem želim da izazovem i druge da se odreknu dijela svojih primanja, pogotovo direktore javnih preduzeća, državnih institucija i one koji imaju više izvora prihoda. Pozivam vam vas da slijedite moj primjer i dio svoje zarade uplatite i pomognete u prikupljanju novca za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija”, poručio je Umičević, koji je nadaleko poznat kao iskreni humanista, i čovjek koji je do sada nebrojeno puta podržavao ovakve javne akcije, ali i pomagao ljudima kojima je to bilo potrebno, posebno porodicama koje teško žive, ali njihovoj djeci.

Umičević, koji je poznat i kao uspješni privrednik i koji skoro dvije pune decenije na čelu banjalučke Tvornice obuće “Bema” je, uz izazov drugim privrednicima i funkcionerima, poručio i da nije dovoljan jedan telefonski poziv za one koji imaju i više nego dovoljno.

“Pokažite solidarnost, ljubav prema bližnjem, pogotovo pred praznike. Ne može se samo uzimati, morate biti čovjek i pomoći ukoliko ste u mogućnosti. Vidio sam da su popularni izazovi i ja vas izazivam na humanost”, naglasio je Umičević.

Pozvao je sve ljude da zajedno podržimo četrnaesto donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”, jer je kako je kazao, uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija hematopoeze Republike Srpske, odnosno, osnivanje laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, ulaganje u našu budućnost.

“Pomozimo da ozdravi naša Kaća i svi kojima je potrebna ova vrsta liječenja”, naveo je Marinko, i još jednom, a po ko zna koji put do sada pokazao koliko veliko srce Marinko ima i o koliko humanom čovjeku se radi. Bravo.

N.Sp.