Prointerova podrška najboljima: Budite dio Banjalučkog turnira 3X3

Ulični basket sutra se vraća u Banjaluku, a na platou ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske u sjajnoj košarci uz huk sa tribina moći će se uživati do kraja vikenda.

Organizatori ovogodišnjeg Banjalučkog turnira 3X3 pohvalili su se da se za Seniorski turnir prijavilo 16 ekipa iz svih krajeva Republike Srpske i BiH, ali i Srbije, Crne Gore i Hrvatske, pa s pravom očekuju vrhunski basket.

Direktor turnira Miroslav Dojčinović, napominje da zbog prošlogodišnje pauze uzrokovane koronom svi željno iščekuju dane sporta i druženja koje će, kao jedan od glavnih sponzora, podržati i kompanija Prointer ITSS koja posluje u sastavu Infinity International Group.

„Od srca se zahvaljujemo na toj podršci, jer je banjalučko takmičenje u basketu brend koji traje već 23 godine. O njegovom značaju svjedoči i veliki broj prijava preko FIBA 3×3 sajta, tako da već imamo optimalan broj ekipa”, kaže Dojčinović.

Brojne sportske manifestacije su iza nas, jer se naša kompanija uvijek trudila da pomogne talentima, ali i svima onima koji promovišu sport u našem gradu, ističu u Prointeru.

“Kao društveno odgovorna kompanija, od prvog dana smo dio svih važnih manifestacija, ne samo u oblasti sporta. Ove godine nam je posebno zadovoljstvo što možemo da pomognemo organizatorima tradicionalnog, banjalučkog turnira, svjesni da smo se svi uželjeli i sporta i publike i sjajne atmosfere koja sve to prati”, kaže Gordana Kovačević, direktorica Prointera.

Osim Seniorskog turnira koji se boduje i igra u nedjelju, 4. jula, za sjajnu atmosferu, dan ranije, pobrinuće se i rekorderi, novi i višestruki šampioni Regionalne lige, kao i Lige i Kupa BiH košarke u kolicima, najavljuju organizatori.

“To je, naravno, KKI „Vrbas“ Banja Luka, od jeseni učesnik najkvalitetnijeg razreda ovog sporta – Evrolige. Ovaj klub je apsolutni brend, najuspješniji u regiji u ekipnim sportovima, iako je u pitanju invalidni sport, i zato u subotu očekujemo da ih Banjalučani pozdrave u što većem broju”, kaže Miroslav Dojčinović.

Za sutra je zakazano druženje i zabava sa djecom sa Daunovim sindromom i djecom iz doma „Rada Vranješević“.

Želja nam je da i oni predstave svoje sportsko i basket znanje, ali da ih i mi, uz  druženje, naučimo nekim košarkaškim „fintama“, poručuju organizatori.