“Prointer IT Infrastructure Days” konferencija: U Trebinju i ove godine lideri svjetske IT industrije

Sigurnost, transformacija, nove tehnologije i inovacije, ključne su riječi u današnjem svijetu, kako u poslu, tako i u privatnom životu. Upravo su to teme koje će stručnjaci iz kompanije Prointer ITSS, članice Infinity International Group, predstaviti svojim klijentima zajedno sa predstavnicima najvećih svjetskih IT kompanija na dvodnevnoj “Prointer IT Infrastructure Days” konferenciji koja sutra počinje u Trebinju.

U naredna dva dana, renomirani stručnjaci iz ove kompanije u saradnji sa brojnim vendorima iz čitavog svijeta, poput kompanija Cisco, Dell, Check Point, Fortinet, Lenovo, VEEAM, Vmware i mnogih drugih, klijentima će predstaviti najsavremenija rješenja i nove mogućnosti IT industrije, ali i otvoriti neke nove poslovne prilike.

„Imajući u vidu da je sigurnost izuzetno važan segment kompletne, svjetske IT industrije, kao i da je pitanje transformacije, odnosno prilagođavanja društvenim i tehnološkim promjenama bitno za svakog pojedinca, kompaniju i državu, odabir ključnih tema ovogodišnje konferencije bio je sasvim logičan izbor. Prointer IT Infrastructure Days konferencija, po tradiciji okuplja najveće vendore iz ove oblasti, a to znači i iskusne stručnjake koji rade na velikim projektima, zbog čega konferencija ovog formata uvijek ima pozitivan efekat na cjelokupnu IT industriju”, kaže Vladimir Perišić, direktor kompanije Prointer ITSS.

Perišić dodaje da je ovakva konferencija izuzetno značajna i za klijente koji imaju priliku da se edukuju i pronađu najbolja rješenja za unapređenje poslovanja.

“Upravo zato govorimo o digitalnoj transformaciji koja je neophodna kako bismo mogli pratiti promjene i inovacije koje se svake sekunde događaju širom svijeta”, napominje Perišić.

Više nego ikada do sada, prepoznali smo potrebu da pomognemo organizacijama kako u realnom, tako i u državnom sektoru, da sa vrhunskom, elastičnom, kompaktnom i skalabilnom tehnologijom unaprijede i obezbijede sigurno poslovanje i rad na Internetu, kaže Edin Rizvanbegović, Country Manager Adriatic iz kompanije Check Point Software Technologies.

„Kako bi se mogli najbolje upoznati sa najnovijim izazovima i trendovima, zajedno sa našim partnerom, kompanijom Prointer ITSS, želimo iskoristiti priliku da na nastupajućoj konferenciji u Trebinju, kao platinum sponzor, uz druženje, pozitivne vibracije i energiju podjelimo što više informacija. Vrhunski stručnjaci iz Check Point-a, lidera u sajber sigurnosti, podijeliće svoja iskustva u radu u Adriatic regiji“, kaže Rizvanović.

Poslovno – tehnološka konferencija u organizaciji Prointera, u saradnji sa vendorima, distributerima, ekspertima i partnerima, održava se u trebinjskom Gradu Sunca, a sutra i prekosutra učesnike očekuju najaktuelnije teme iz oblasti IT industrije.