Priznanja “Najkompanija” i “Najmenadžer” u rukama mostarskog Nobela

sanjintopic

Sredina decembra i ove je godine rezervisana za sumiranje i izbor najuspješnijih osoba iz svijeta biznisa, onih koji svojim radom, idejama, inovacijama i neprestanim unaprjeđivanjem boljeg i povoljnijeg poslovanja čine napredak i prosperitet svojih kompanija još efikasnijim i učinkovitijim.

Direkcija za izbor najmenadžera i najkompanija između hiljadu nominovanih izabrala je one najuspješnije za 2016. godinu, koji su u izboru Nezavisne regionalne agencije iz Zenice, časopisa Euromanager i Evropskog udruženja menadžera predstavljeni i proglašeni na svečanosti koja je upriličena u Banskom dvoru u Banja Luci.

dscn9090

Među onim najuspješnijima nagradu za “Najkompaniju 2016.” dobila jefirma Nobel Corporation Mostar u oblasti električnog grijanja i sistema za filtriranje vode, dok je direktoru prodaje  Sanjinu Topiću, jednom od rijetkih direktora koji veći dio svog radnog tjedna provedu na terenu na četiri točka, uručeno najviše priznanje “Najmenadžer Bosne i Hercegovine 2016.” za sjajne menadžerske rezultate u oblasti prodaje i marketinga.

U proteklih dvadeset godina koliko je proveo u ovoj tvrtki, Topić je dao mnogo. Upravo je to i jedan od razloga zašto se njegovo ime našlo među najzaslužnijima koji su ovu nagradu odnijeli kući.

“Ovogodišnja nagrada Najmenadžer BiH za mene predstavlja veliku čast i zadovoljstvo, jer se još jednom pokazalo da se svaki trud i rad isplate. Također, predstavlja i jako veliku obvezu, da ne kažem breme, jer u narednom periodu treba opravdati tako visoko priznanje i nastaviti poslovanje sa još boljim poslovnim rezultatima.

Naša tvrtka, Nobel Corporation nakon 2008. godine, po drugi put dobiva ovako veliko priznanje i posebno mjesto u svijetu biznisa u Bosni i Hercegovini. Svim Nobelovcima ova nagrada mnogo znači, pokazuje da smo na dobrom putu, ali i daje dodatni vjetar u leđa, da se bude još bolji i još uspješniji.

Na kraju bih se zahvalio svim svojim radnim kolegama na jako dobrim poslovnim rezultatima u 2016. godini, i još bih jednom zahvalio u svoje lično ime i u ime svojih kolega uvaženom stručnom žiriju što su Nobel timu ukazali ovako veliku čast i dodijelili prestižnu nagradu”, istaknuo je ponosno Sanjin Topić.

dscn9110

Značajno je da veliki broj kompanija i menadžera iz Bosne i Hercegovine i u ovoj godini, pored teškoća, bilježi dobre rezultate u radu. Prisutan je svakako i razvoj novih tehnologija i novih investicija.

Svima onima čije se ime nije našlo među nagrađenima, ostaje poticaj da nižu pozitivne poslovne rezultate i u 2017. godini i za godinu dana pronađu svoje ime u nekom od medijskih naslova!

Boravak u Banja Luci, djelatnici firme Nobel Corporation iskoristili su i za posjetu dugogodišnjem poslovnom partneru i distributeru, banjalučkoj firmi Elda Lux. Bila je to prilika za čestitke, sumiranje uspješne poslovne godine, kao i dogovore za naredne korake.

dscn9123