Privremena obustava otkupa mlijeka od zadruge „MK-kompani“

Mljekara „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice privremeno je obustavila otkup mlijeka od zadruge „MK-kompani“ iz Modriče, zbog izuzetne higijenske neispravnosti.

Privremena obustava otkupa 330 litara mlijeka dnevno trajaće do petka, 10. aprila, kada će ponovo biti vršeno uzorkovanje, te će na osnovu analize Veterinarskog instituta „Dr Vaso Butozan“ biti odlučeno da li je mlijeko higijenski ispravno.

Zadruga „MK-kompani“, čiji je vlasnik načelnik modričkog Odjeljenja za poljoprivredu Jovo Mišić, o svemu je uredno i na vrijeme obaviještena, saopšteno je iz „Info pet“.

U dogovoru sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, „Mlijekoprodukt“ od početka godine vrši pojačanu kontrolu kvaliteta mlijeka.

Demantujući Mišićevo obavještenje da je ova mljekara obustavila otkup mlijeka na području Modriče, iz „Mlijekoprodukta“ ističu da dnevno iz ove opštine otkupljuju oko 4.500 litara.

Mišić je ranije izjavio da je ova mljekara prestala da otkupljuje mlijeko, čime je dodatno otežana situacija u kojoj mljekari strahuju da će morati zatvoriti farme nakon što liberalizacijom tržišta mlijeka u EU bude omogućen nekontrolisan uvoz u BiH.