Priča o kompaniji Vitinka – priča o vjeri, u uspjeh, u ljubav prema prirodi

Priča o kompaniji Vitinka je priča o vjeri. O vjeri u uspjeh, vjeri u ljubav prema prirodi i vjeri da jedna lokalna kompanija može da dostigne svjetske standarde i najviši mogući kvalitet svojih proizvoda.

Priča o našim proizvodima je priča o vrhunskoj vodi, o savremenoj tehnologiji koju koristimo i stalnoj, neumoljivoj kontroli kvaliteta. Kažu da voda uvijek nađe svoj put. Nošeni njenom nezadrživom snagom, našli smo ga i mi.

VITINKA

Fabrika mineralne vode i bezalkoholnih pića Vitinka AD Kozluk osnovana je 1974. godine u Kozluku, opština Zvornik. Pored mineralne vode, koja je u vrijeme osnivanja fabrike bila jedini proizvod, danas se u fabrici u Kozluku proizvodi i puni više različitih gaziranih osvježavajućih bezalkoholnih pića.

VIVIA

Pored prirodne mineralne vode i gazirnih osvježavajućih bezalkoholnih pića, kompanija Vitinka je prepoznala potrebu svojih potrošaca i za kvalitetnom prirodnom izvorskom vodom. Istražujući i analizirajući duži niz godina više prirodnih izvora u širem okruženju, na 40 km južno od naše fabrike u Kozluku, pronašli smo netaknut izvor čiste vode, izvrsnog kvaliteta i u potpuno prirodnom okruženju.

Svjesni da je ovaj izvor i njegovo okuženje nemjerljivo prirodno blago i da je voda izvor života, vodu sa ovog izvora nazvali smo Vivia. Izvor vode Vivia nalazi se u Raševskom kraju, u potpuno prirodnom okruženju, sakriven u podnožju visokih hridi u narodu poznatih kao Sokolovina – vijekovnom gnjezdištu sokolova, u podnožju planine Udrč, u sjeveroistočnom dijelu Republike Srpske.

Naša ljubav prema tom kraju, ljudima i prirodnim bogatstvima, odredila je čitavu filozofiju naše kompanije. Poštovati prirodu, čuvati je i koristiti resurse sa velikom pažnjom i ljubavlju. Stjenovitom prirodom zaštićena od zagađivanja, nedoticana od ljudi, Vivia zadržava svoj konstantan kvalitet od izvora do vas. Vivia je dio naše porodice. Dio porodice proizvoda kompanije Vitinka.

Nudeći vam kvalitet i pazeći da do vas, naših kupaca, dođe samo ono najbolje i najzdravije, mi postajemo dio i vaše porodice. Mi duboko vjerujemo da je najbolje ono što je prirodno. Ono što nam je naša priroda tako nesebično darovala. Zato se i trudimo da te darove sabiramo u njihovom prirodnom, najčistijem obliku.

Vitinka je danas jedan od najvećih i najpoznatijih brendova u regionu, ponos privrede Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Jedan smo od najvećih i najznačajnijih proizvođača mineralne i izvorske vode i osvježavajućih bezalkoholnih napitaka na domaćem tržištu.

Izgradili smo savremene pogone za punjenje koji, svojim kapacitetom i visokim stepenom kontrole kvaliteta, predstavljaju potencijal ne samo za Republiku Srpsku i BiH, već i za cijeli region. Kvalitet naših proizvoda stalno se potvrđuje kroz brojne prestižne nagrade i veliko povjerenje koje nam potrošači ukazuju. U toku 2014. i 2015. godine naši proizvodi su zablistali u novom, savremenom ruhu, koje je vrlo brzo osvojilo simpatije potrošača.

Pored novih staklenih boca koje su se na tržištu pojavile 2014. godine i koje su dizajnirane po najvišim svjetskim standarima, kako za povratnu tako i za nepovratnu ambalažu, kompanija Vitinka se u 2015. godini može pohvaliti izlaskom i nove pet ambalaže.

Tako, danas svoje proizvode punimo u potpuno novu staklenu i pet ambalažu, dizajniranu za više različitih zapremina i potpunu prilagođenu za sve prilike. Proizvodni portfolio kompanije Vitinka stalno se uvećava.

U toku 2013. i 2014. godine kompanija Vitinka je razvila novi brend gaziranih osvježavajućih napitaka, sa biljnim ekstraktima i voćnim udjelom, pod nazivom EXOTIC. Početkom 2015. godine Kompanija je potrošace obradovala novim brendom osvježavajućih napitaka od voćnih baza, pod nazivom Vita, koji sadrže kompleks esencijalnih vitamina, neophodnih za pravilno funkcionisanje vašeg organizma.

U namjeri da ostanemo dosljedni našem stavu da potrošačima ponudimo što kvalitetnije proizvode, u 2015. godini razvili smo novi ukus Cole i Nare, koje smo obogatili Steviom, najzdravijim prirodnim zaslađivačem.

Takođe, sa prirodnom izvorskom vodom Vivia, prirodnim aromama i biljnim ekstraktima proizvodimo osvježavajuće ledene čajeve nIce Tea i osvježavajući negazirani napitak Vivia Limun Limeta. Krajem 2017.godine kompanija Vitinka lansirala je novi proizvod, energetski napitak Rooster.

Poslovni uspjesi kompanije Vitinka

Kompanija Vitinka prošle i pretprošle godine trijumfovala je na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, gdje su im dodjeljene zlatne medalje za kvalitet proizvoda. Tri zlatne medalje prošle godine kompanija Vitinka je odnijela i na sajmu Zenici.

Iz ove kompanije ističu da im je drago što su što su svake godine učesnici velikih privrednih sajmova a ono na šta su posebno ponosni su upravo nagrade kao potvrda za kontinuitet kvaliteta za proizvode koji nastaju u ovoj kompaniji. Takođe, prema analizi globlane kompanije za istraživanje tržišta Euromonitor prošle godine najveći rast ostvarila je i Vitinka, najveći rast zabilježen je u takozvanoj off-trade prodaji, koja se odnosi na supermarkete i prodavnice.

Privredna komora RS dodjelila je  nagrade najuspješnijim u kategoriji za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti a pored brojnih drugih preduzeća i kompaniji „Vitinka“ dodjeljena je nagrada za najuspješnije preduzeće u privredi u RS u 2017. godini.

U  prošloj 2017 godini ostali su dosljedni namjeri da podrže brojne kampanje i aktivnosti kao i događaje od značaja za našu zajednicu. Sa svojim starim i novim brendovima i u godinama koje dolaze nastaviće da podržavaju zdrav način života, biće podrška tokom organizacije brojnih kulturnih manifestacija u zemlji i podržavaće sport i sportske kolektive kako u BIH tako i u zemljama regiona.

Ekskluzivni sponzor 1. festivala sporta, muzike, edukacije i zabave  je Vivia voda, koja je sa Banjalučkim maratonom potpisala trogodišnji ugovor o saradnji i partnerstvu. Vivia je i oficijelna voda „Vivia Run&More Weekenda“  i 4. Banjalučkog polumaratona. Podrška su i sportskim manifestacijama  “Kozara Ultra Trail “i “Jahorina Ultra Trail”.

Vitinka je iskazala svoju snažnu društvenu odgovornost i želju da podrže vrhunski sport u skladu sa svojim kapacitetima te je potpisala ugovor o saradnji sa ” i Fudbalski klub Sarajevo potpisali su ugovor o saradnji. Fokus saradnje između “Vitinke” i FK Sarajevo biće usmjerena na promociju Rooster-a, novog proizvoda kompanije Vitinka. Kompanija “Vitinka” je ponosni sponzor KK “Crvena Zvezda” koja sa svojim brendom Vivia bodri košarkaše do novih  pobjeda.

Bajaga – zaštitno lice za Vivia kampanju

Zaštitno lice za novu Vivia kampanju je Momčilo Bajagić Bajaga, kao jedan od najpopularnijih muzičkih romantičara. Brend Vivia već godinama promoviše „Ljubav“, a Vivia kampanja nosi naziv „Samo nam je ljubav potrebna“. Nova Vivia reklama je čista ljubav, ali onako, kako ljubav vide djeca, koja se pojavljuju u reklami.

Osluškuju potrebe zdravstvenih ustanova u RS  

Osluškujući potrebe zdravstvenih ustanova Vitinka  je u prethodnoj godini ali i u ovoj godini kroz simbolične donacije, pomagala klinike u Bosni i Hercegovini kako bi dala svoj doprinos u stvaranju što boljih uslova za boravak i liječenje pacijenata.

Kompanija Vitinka je prepoznala i značaj Udruženja DRIP te zajedno sa ovim udruženjem misle na buduće majke i bebe, te im je od samog početka obezbjedila da piju Vivia vodu koja je zdrava i prirodna.

Povodom  velikih praznika predstavnici kompanije “Vitinka” jako često posjećuju UKCRS te prigodnim poklonima obraduvju djecu i majke koje trenutno borave u bolnici te im bar na neki način pokušaju uljepšati boravak u ovim zdravstvenim ustanovama.

Priroda, učenje, radost, ljubav i Vivia voda – sinonim za Vivia vodene radionice u predškolskim ustanovama

Priroda, učenje, radost, ljubav i Vivia voda – sinonim su za radionice koje su prošle i ove godine zaposleni iz kompanije Vitinka u saradnji sa koordinatorom i Monstesori predavačem Larisom Pejić organizovali i sproveli u privatnim i državnim predškolskim ustanovama širom BiH ali i Crne Gore.

Cilj Vivia vodenih radionica je da djeca učenjem kroz igru, crtanje, kvizove i istraživanje saznaju šta je to voda i kako dovoljan ili nedovoljan unos tečnosti u organizam utiče na njihovo opšte stanje organizma i njihov dalji rast i razvoj.

U okviru Vivia vodenih radionica kompanija Vitinka do sada je posjetila čak 40 gradova, preko 100 vrtića i 6000 predškolaca.