Završen sajam “Grapos-expo 2018”

Na Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta “Grapos-expo 2018.” koji je održan u Gračanici, zadnji dan održavanja je posebnu pažnju velikog broja prisutnih privukla manifestacija dodjele priznanja kao svojevrsna ceremonija zatvaranja zvaničnog dijela sajma koji radi još danas.

Specijalno priznanje za originalnost prezentacije je uručeno firmama Lović & Co i BH Motors, te Udruženju žena Gračanica, dok je priznanje za životno dijelo uručeno Putničkoj agenciji Elketours.

Priznanje Zlatni grapos dodijeljeno je kompaniji Kovan M.I., Srebreni grapos Hrvatskoj obrtničkoj komori, a Bronzani grapos kompaniji Hajrić prom.

Već devetu godinu zaredom okuplja izlagače i posjetioce iz svih dijelova Bosne i Hercegovine ali i inostranstva.

Saradnik za komunikacije i odnose s javnostima Amir Zonić izjavio je Feni da su se na sajmu ove godine predstavila 332 izlagača iz Bosne i Hercegovine i šest zemalja okruženja i Evropske unije.

Istakao je da su organizatori vrlo zadovoljni posjetom na ovogodišnjem sajmu koja je među najboljim dosad, kao i izlagači koji su na sajmu uspjeli da sklope nove partnertsva i ugovore poslove.

Osim dodjele priznanja, upriličeno je i potpisivanje memoranduma o saradnji između načelnika Općine Gračanica i predsjednika Obrtničke komore Tuzlanskog kantona radi sufinansiranja zapošljavanja mladih osoba od 18 do 35 godina.

Također, potpisan je i memorandum između voditelja projekta Udruženja “Progres” sa poslodavcima i kandidatima polaznicima praktične obuke.

(akta.ba)