Praznične ideje za dekoraciju prozora

Osjećajte se praznično iznutra i izvana sa idejama za dekoraciju prozora.

Možda je napolju hladno, ali dodavanjem čudnih prazničnih ideja za dekoraciju prozora u vašu prazničnu šemu, sigurno ćete zagrejati srca iznutra.

Iako vaši prozori vjerojatno neće biti središnji u vašim božićnim dekoracijama , stvaranje malih džepova praznične zabave po kući važno je za stvaranje impresivno magičnog osjećaja.

‘Često oblačimo dom za Božić, od vijenaca do vijenaca i zdjela ispunjenih klementinama i šišarkama, ali prozori se tako često zanemaruju!’ kaže Juliette Thomas, osnivačica i direktorica Juliettes Interiors .

 

IDEJE ZA DEKORACIJU PROZORA

Od bajkovitih lampica i neobičnih vijenaca do unutarnjih vijenaca i kutija za prozore na otvorenom, zamolili smo stručnjake da podijele svoje omiljene ideje za božićni dekor i pronašli smo neke zapanjujuće ideje za svečane izložbe.

 

 

David Brittain/Emily Brittain Delgado

 

Božićni ukrasi ne samo da mogu učiniti da vaši prozori izgledaju svečano, već i da se osjećaju praznično. Ako u svom domu imate sjedalo do prozora, pretvorite ovaj dio u savršeno udobno skrovište za mirne trenutke daleko od božićnog haosa. U ovom primjeru, vijenci od zimskog lišća i viseći ukrasi zvijezda razasuti su s vrha kapaka, dok je klupa ispod opremljena dekama i jastucima u svečanim printovima i predstavlja odličan dodatak božićnim idejama za dekoraciju seoskih kuća.

 

Emma Lee

 

Prozori ne trebaju nužno svoje posebne ukrase – razmislite o tome kako možete prenamijeniti dodatne ukrase iz drugih dijelova kuće. Ako smišljate kako napraviti božićni vijenac za stepenište, razmislite o tome da napravite i jedan za prozor. U ovom primjeru prozor je ukrašen vijencem od zlatnih božićnih krekera, kao i dva uokvirena vijenca.

‘Prozori nude sjajnu priliku za korištenje mnogo različitih vrsta ukrasa’, kaže Rikke Blaesild, menadžer asortimana i dizajna u JYSK-u . ‘Viseći ukrasi kao što su kuglice i ukrasi su odličan način da dodate svečani element bez raskošne potrošnje na dodatne predmete, jer se mogu postaviti gdje je potrebno i personalizirati svaki prozor.’

 

Future

 

Korištenje dekora iz drugih dijelova kuće može imati estetske, ali i praktične prednosti, pomažući da se postigne osjećaj kontinuiteta. Ako je dotični prozor u dnevnoj sobi, pobrinite se da njegov dekor bude u skladu s vašim idejama za božićno drvce .

‘Dekoracije izgledaju fantastično umotane i ogrnute oko prozora’, kaže Thomas. ‘Držite drvo u istoj boji i temi kako biste osigurali da je vaš dekor povezan.’ U ovoj prostoriji, vijenac na prozoru sadrži plave kuglice i zlatne papirnate pahulje, koje se povezuju ne samo sa dekorom na obližnjem drvetu, već i sa shemom boja cijele sobe.

 

 

 

Grandin Road

 

Odabir ukrasa za prozore nije nužno zadatak u zatvorenom prostoru – dotjerivanje vaših prozora takođe je važan dio ideja za božićni dekor na otvorenom .

‘Vidite Božić u potpuno novom ‘listu’ tako što ćete ispuniti svoje prozorske kutije jedinstvenim, unaprijed osvijetljenim lažnim aranžmanima,’ kaže Samantha Candela, božićni trgovac u Grandin Roadu . Oni nude unaprijed dogovorene punilice ukrašene svjetlima, kuglicama i još mnogo toga, ali možete razmisliti i o dodavanju ukrasa među postojećim biljkama ili dodavanju prepoznatljivog mašna na prednjoj strani za laku prazničnu zamjenu.

 

 

Jon Day

 

‘Rasvjeta je odličan način da se izlozima doda praznični osjećaj, sa toplijim kontrastom u odnosu na vanjsku stranu’, kaže Blaesild. Dok bi dekoracija vašeg božićnog kamina mogla biti ugodno srce sobe, električno osvjetljenje može pomoći da se ovaj osjećaj s lakoćom prenese na drugo mjesto. ‘Rasvjetni displeji se često mogu postići uz minimalan napor, ali nude željeni efekat, kao što je postavljanje lampiona ili vaza ispunjenih sijalicama na prozorskoj dasci za topli sjaj.’

Vilinska svjetla koja vise s vrhova prozora dodaju nježnu blistavost, a možda biste trebali razmisliti i o zamjeni sijalica za svoje svijeće. “Sa baterijskim svijećama koje su sada široko dostupne, ovo je mnogo sigurnija opcija koja se može uključiti na tajmeru kada mrak počne da pada”, kaže Thomas.

 

 

Ben Anders

 

Dekoracija oko vaših prozora može biti vaš prvi poziv, ali razmislite o tome kako možete dodati magični dodir samim staklima. Naljepnice su jednostavan dodatak koji može stvoriti veliki utjecaj na dekor vašeg prozora, a posebno dobro funkcioniraju kada su odabrani u dizajnu koji odražava vanjski svijet. Pahulje su trajni favorit, dok silueta snježne šume koja se proteže uz dno staklenih ploča na ovim ulaznim vratima stvara očaravajući trenutak usred božićnih ideja za dekoraciju hodnika .