Pogledajte šta je skrivao stan zaključan 70 godina

Јedan stan u Parizu 1939. godine bio je napušten. Sedamdeset godina kasnije, aukcionar je otvorio stan i otkrio umjetnička djela koja vrijede milione.

23-godišnja Madam de Florian napustila je svoj stan u Parizu 1939. godine. Bio je početak Drugog svjetskog rata, i izgleda da je Madam de Florian dobila informaciju da se njemačke trupe približavaju Parizu.

Kako bi se sklonila sa puta rata, ona je zaključala svoj stan i otišla sa još nekim Parižanima. Madam de Florian otišla je na jug u mirnu zonu gdje je čekala sigurnost i bezbjednost.

Nikada nije uspjela da se vrati u svoj stan. Ipak, ona je nastavila da plaća rentu do kraja svog života. 2010. godine, Madam de Florian je preminula u 91. godini.

Kada je umrla, njeni rođaci i nasljednici saznali su za stan u Parizu. Unajmili su aukcionara Oliviera Šopina da zabilježi sav inventar vrijednih stvari u napuštenom stanu.

Kada je otvorio vrata, aukcionar i cijeli njegov tim ostao je bez teksta. Stan je bio slika i prilika godina prije Drugog svjetskog rata.

Ono što je još bitnije, bilo je unutra i jako vrijednih stvari. Trpezarijski dio bio je prepun čaša i posuđa.

Slike su bile skinute sa zidova, spremne za transport, ali kao da vlasnik nije imao dovoljno vremena.

Tu su četke, šminka i boca parfema. U uglu sobe, pronašli su originalne lutke Mikija Mausa i Gicka.

One su reflektovale vrijeme prije Drugog svjetskog rata.

Možda najinteresantnije otkriće bila je slika prelijepe žene u roze haljini.

Daljim ispitivanjem otkrili su da je žena Marta de Florian, baka Madam de Florian.

U početku umjetnik nije bio poznat, ali kasnije otkriće pomoglo je istraživačima da zaključe da je sliku nacrtao Đovani Boldini, italijanski slikar.

Marta de Florian bila je jako poznata glumica u Parizu koja je živjela vrlo luksuznim životom.

Kolekcija ljubavnih pisama pronađena je u stanu, a sva su bila od potencijalnih udvarača, uključujući i premijere i predsjednike.

Dok je Marta bila predmet Đovanijevih slika, dalji dokazi pokazali su da su njih dvoje bili ljubavnici.

Portret Marte bio je završen 1888. godine, kada je ona imala 24 godine. 2010. godine, slika je prodata za 3.4 miliona dolara nakon što je otkrivena u napuštenom stanu.

To je bilo najvrijednije Đovanijevo djelo.

Izvor – Agencije