Počinje m:tel app takmičenje srednjoškolaca u izradi mobilnih aplikacija

Kako bi podržala znanje i uticala na razvoj domaćeg IT tržišta, kompanija m:tel pokreće još jedan društveno odgovoran projekat – m:tel app takmičenje srednjoškolaca u izradi mobilnih aplikacija za Android™ OS ili iOS za 21 odabranu srednju školu iz cijele BiH.

Pod motom „Lansiraj svoju ideju!“ učenici koji vole programiranje, imaju dobre ideje i želju da se trakmiče sa vršnjacima, imaju priliku da kreiraju mobilne aplikacije, osvoje pametne mobilne telefone kao jednu od pet ravnopravnih nagrada u BiH, ali i takmiče se regionalno.

Naime, takmičenje sa istim uslovima istovremeno počinje i u Srbiji i Crnoj Gori u organizaciji Telekoma Srbija i m:tel-a Podgorica, tako da će po pet najboljih timova iz sve tri države, svoje znanje pokazati u februaru sljedeće godine na Regionalnom app izazovu. Autori najbolje regionalne aplikacije će tako osigurati ulaznicu za svjetsku konferenciju IDTechEx Show u Berlinu, a biće dodijeljena i specijalna nagrada za inovativnost.

Za učešće na m:tel app takmičenju potrebno je osmisliti aplikaciju i opis ideje poslati najkasnije do 20. novembra 2017. godine putem adrese [email protected].

Rok za dostavu gotovih funkcionalnih verzija aplikacija je 15. januar 2018, nakon čega će stručna komisija ocijeniti pristigle aplikacije i dodijeliti nagrade za pet najboljih u BiH.

Aplikacije treba da budu zanimljive, inovativne i korisne, a prednost će imati one koje doprinose društvenoj odgovornosti ili razvoju neke od m:tel usluga.

Svi detalji takmičenja dostupni su na stranici www.mtel.ba Podržavamo znanje!