M:tel stipendije – put do budućnosti 

U novembru mjesecu m:tel je otvorio konkurs za izbor devete generacije m:stipendista. I ovoga puta, novih 15 studenata elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Tuzli, imaće priliku da postanu stipendisti m:tel-a, te time za sebe obezbijede bolje uslove za studiranje, ali i mogućnost zaposlenja u ovoj kompaniji.

Praksu stipendiranja najboljih studenata elektrotehnike u BiH, kompanija m:tel nastavlja i ove godine, deveti put zaredom. Konkurs o dodjeli stipendija devetoj generaciji objavljen je 5. novembra 2018. godine i ostaje otvoren 30 dana od dana objave.

Studenti treće i četvrte godine, kao i apsolventi sa prosjekom 8 i iznad 8, a koji studiraju na četvorogodišnjim elektrotehničkim fakultetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i studenti Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, imaju mogućnost da postanu novi stipendisti m:tel-a i time obezbijede ne samo novčanu podršku tokom studija u iznosu od 300 KM mjesečno, nego i mogućnost stručne prakse, ali i zaposlenja u ovoj kompaniji.

Upravo zato, važno je naglasiti da je m:tel od samog početka dodjeljivanja stipendija, svim svojim stipendistima obezbijedio i dodatnu podršku, a odnosi se na mogućnost prakse u kompaniji u trajanju od mjesec dana. To znači da su svi stipendisti m:tel-a u prilici da imaju pristup najnovijim tehnologijama u oblasti telekomunikacija, modernom načinu poslovanja u svim segmentima, a sve to uz podršku stručnjaka zaposlenih u kompaniji. Svakako, studenti biraju oblast koja ih interesuje, pa im se po tom osnovu dodjeljuje mentor, organizaciona cjelina u kojoj žele praktičnu obuku, ali i obezbjeđuje pristup tehnologijama za koje student pokaže interesovanje.

Do sada, m:tel je putem samo ovog programa stipendiranja podržao više od 180 studenata iz BiH, a praksa podrške najboljim studentima svakako će se nastaviti i u budućnosti.

Sve informacije o ovom konkursu mogu da se pronađu na zvaničnoj web stranici m:tel-a www.mtel.ba.