Kompanija “EKObox” dio projekta izgradnje nacionalnog stadiona u Beogradu (FOTO, VIDEO)

Izgradnja nacionalnog stadiona u Beogradu trebalo bi da krene za nekoliko nedjelja, radna atmosfera se polako zahuktava. Trenutno se pravi kamp za radnike, a radove izvodi „Mostogradnja“ u saradnji sa kompanijom “EKObox”.

Za sada se čini da je fokus radova na izgradnji kampa, koji se sastoji od pet modularnih objekata namijenjenih investitoru, izvođaču, inžinjerima, laboratoriji i za potrebe portirnice.

Tri objekta su veće površine, tačnije Employers and engeneers offices čija ukupna površina iznosi 345,60m2, zatim Main contractors offices površine 311m2 i Offices of site managers površine 276,48m2. Površina Laboratorije je 43,20m2, dok prostorije Control point iznose ukupno 6m2.

Iz kompanije “EKObox” su kazali da su ponosni što je kvalitet njihovih proizvoda prepoznat i što su dio ovog velikog projekta.

Ustupljena fotografija

“Prednosti naše kompanije su između ostalog to što dimenzije kontejnera pravimo prema zahtjevu kupaca, vrijeme isporuke je kratko, kontejneri se mogu postaviti kao pojedinačni modeli ili kao kontejnerski sistemi koji su proširivi u bilo kom trenutku, stolarija se takođe postavlja po zahtjevu kupaca”, istakli su iz kompanije “EKObox” koja nudi najbolja rješenja za potrebe kancelarijskog prostora ili prostora za smještaj radnika.

Ustupljena fotografija

Prema riječima Siniše Malog, ministra finansija u Vladi Srbije, procjene su da će do početka ili polovine 2026. godine biti završena izgradnja stadiona.

Na 119 hektara, pored stadiona koji će se prostirati na 32 hektara, nalaziće se sportska akademija, sportski muzej, izložbeni prostor i galerije, zdravstveni centar, ali i poslovni i kancelarijski prostor, kongresni prostor, prodavnice suvenira i sportske opreme, tržni centar, saloni zabave, restorani i kafeterije.

Centralni dio zauzimaće fudbalski teren, za koji su predviđene minimalne dimenzije 105 sa 68 metara, dok će visina stadiona biti 55 metara.

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

 

(A.M.)