Ovaj moderni mali stan ima sobu u staklu

neodoljiv stan sa staklenom sobom

Projekti biro MARTIN architects uradili su projekat uređenja stana veličine 45 m2 a rezulatat je moderan, komforan, prozračan prostor idealan za one koji žele istovremeno savremenost i funkcionalnost.

Ovaj kijevski stan je uređen u savršenom omjeru tamnijih i svjetlijih tonova. Određeni akcenti sive boje, klasa i sofisticiranost predstavljaju glavne komponente ukupne teme dizajna.

dobar dizajn stana

Spavaća soba ostavlja najjači utisak a cilj je bio postići ravnotežu transparentnosti i privatnosti. Pregrađena je staklenim stijenama koje su trenutno jako popularne, o čemu smo već pisali, a zahvaljujući staklu i spavaća zona i ostatak stana imaju dovoljno prirodne svjetlosti.

mali stan

Iako je prostor relativno mali, kreirana je i trpezarijska zona od velikog drvenog stola praćenog rasparenim stolicama u shemi smeđe i crnih nijansi.

dizajn enterijera

Dva niza viseće rasvjete teku enterijerom putem žice ističući umjetnička djela  smještena sa strane i veliko ogledalo na drugom zidu koje stvara predivan efekt. Kuhinja je takođe zanimljiva i to najviše zahvaljujući crno ofarbanim ciglama kao sjajnom kontrastu bijelog poda.

stan sa staklenom sobom

Cjelokupna površina stana djeluje mnogo većom nego što jest i vješto je adaptirana savremenom, otvorenom planu prostora.

staklena soba

Biljke u posudama različitih veličina unose život u gotovo svaku prostoriju.

dizajn stan mali stan