Na “Putu mlijeka” mališani učili o procesu nastanka mlijeka od farme do trpeze

Koliko krava dnevno daje mlijeka, koliko hrane pojede i vode popije, kako se zovu osobe koje brinu o kravama a kako one koje ih liječe? Odgovore na ova i brojna druga pitanja saznali su mališani koji su u proteklim danima obišli karavan “Put mlijeka” u Bijeljini, Banjaluci i Kozarskoj Dubici.

Najveća domaća mljekara “Mlijekopropdukt”, koja posluje u okviru regionalnog lidera u mliječnoj idustriji Imleka, organizovala je zabavno-edukativnu postavku “Put mlijeka” u  vidu improvizovane farme, a sve povodom obilježavanja 1. juna, Svjetskog dana mlijeka.

“Organizovali smo jednu zanimljivu postavku mini farme sa ciljem i idejom da djeca nauče što više informacija o njihovom omiljenom napitku mlijeku. Djeca su  imala priliku da muzu improvizovane kravice, da nauče kako funkcioniše život na farmi i dosta zanimljivih detalja o procesu proizvodnje mlijeka”, rekao je marketing mendažer Mlijekoprodukta Vlado Sandić.

Brojni mališani u Bijeljini, Banjaluci i Kozarskoj Dubici, pored edukativnog dijela postavke, imali su priliku da se zabave crtajući i bojeći kravice, a užitak je bio upotpunjen omiljenim ukusima Moja kravica mlijeka. Nekoliko stotina mališana koji su posjetili postavku “Put mlijeka” nisu krili oduševljenje što su na praktičan način imali priliku da nauče kako izgleda i funkcioniše farma i brojne druge informacije o mlijeku kao neizostavnom napitku zdravog odrastanja.

put mlijeka  put mlijeka 1put mlijeka 3