“Mlijekoprodukt” zadovoljava najviše standarde kvaliteta i bezbjednosti hrane

Najveća domaća kompanija za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice, koja posluje u okviru “Imleka” regionalnog lidera iz ove oblasti, prva je mliječna industrija u Bosni i Hercegovini koja je uvela  IFS (International Food Standard) sertifikat kao najobuhvatniji standard u prehrambenoj industriji u svijetu.

 

Kompanija “Mlijekoprodukt” dobila je prije pet godina IFS sertifikat višeg nivoa od strane  akreditovanog sertifikacijskog tijela, a najnovija kontrola pokazuje da je naša kompanija ostvarila maksimalne rezultate u primjeni ovog standarda.  Ovo je samo jedan od pokazatelja da su uslovi u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda u našoj kompaniji na najvišem nivou i da se kontinuirano radi na dodatnom unapređenju i usavršavanju kompletnog proizvodnog sistema”, saopšteno je iz ove kompanije.

 

Međunarodni standard za hranu IFS najviši je standard kvaliteta i bezbjednosti hrane. Prvi su ga ustanovili njemački i francuski trgovački lanci sa ciljem da cijeli lanac prometa i distribucije hrane učini transparentnijim. IFS standard danas primjenjuju najveći proizvođači hrane u svijetu.