Danas otvaranje Sajma šljive u Gradačcu

Danas će na svečan način u Gradačcu biti otvoren 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, poznatiji kao “Sajam šljive”.

 

Privrednu manifestaciju, koja svojim sadržajem predstavlja jedinstven jesenski sajam poljoprivrede i prehrambene industrije za Bosnu i Hercegovini, svečano će otvoriti premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić.

 

Ceremoniji otvaranja prisustvovat će brojni dužnosnici, predstavnici javnoga, političkoga i kulturnoga života u BiH, a jedan od gostiju bit će i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, koji četvrti put dolazi na Sajam šljive.

 

Na ovogodišnjem Sajmu šljive svoje proizvode i usluge, na oko 2 500 metara kvadratnih zatvorenog i na oko 3 000 metara otvorenoga sajamskoga prostora, prezentirat će 302 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja okruženja i Evropske unije.

 

– Ovaj 43. po redu sajam, jedan od najbrojnijih po broju izlagača, što dovoljno govori o kvaliteti ove sajamske manifestacije, ali i želji izlagača da se predstave u Gradačcu – kazao je direktor Gradačačkoga sajma Hašim Šabanović.

 

Ovogodišnji 43. međunarodni sajm poljoprivrede i prehrambene idustrije – Sajam šljive održat će se od 24. do 28. avgusta.