I ovaj turnir pokazao: KKI “Vrbas” jedan od najvećih ambasadora Banjaluke i Srpske

Košarkaški klub invalida (KKI) “Vrbas” iz Banjaluke, na čijem je čelu ugledni sportski radnik i humanista Marinko Umičević, organizovao jena visokom nivou još jedan značajan sportski događaj sa međunarodnim učešćem, i po ko zna koji put pokazao i dokazao da je ne samo jedan od najztrofejnijih sportskih kolektiva na našim prostorima, negop i da je jedan od najvećih ambasadora Banjaluke i Republike Srpske, što ima poseban značaj.

U to se ovoga puta uvjerila i ekipa KK “Krila Barsa” iz ruskog Kazanja, koja je oduševljena turnirom i sveukupnom posjetom Banjaluci i Republici Srpskoj, gdje su proveli pet, po njima, predivnih dana, za šta su se najviše potrudili igrači i rukovodstvo KKI “Vrbas”, a ponajviše prvi čovjek kluba, neumorni Marinko Umičević.

“Nakon pet predivnih dana u Banjaluci delegacija KKI „Vrbas“ ispratila je naše sportske prijatelje KK “Krila Barsa“ iz Kazanja. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini, čak su nam rekli da im je žao što odlaze i stekli smo nove prijatelje, kako oni u nama, tako i mi u njima.

Ekipa KK „Krila Barsa“ iz Kazanja je prvak košarke u kolicima u Rusiji, profesionalna ekipa koja živi od košarke i imaju svakodnevne treninge. Imali smo priliku da im pokažemo naše vježbe i treninge i razmjenimo iskustva”, rekao je prvi čovjek KKI “Vrbas”. Prema njegovim riječima, iza svih njih je jedan prelijep zajednički produženi vikend, a sve je zabilježila ruska državna televizijska ekipa koja je takođe boravila u Banjaluci.

“Srećni su da je na turniru bio prisutan i što su upoznali gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, kao i izaslanika predsjednika Republike Srpske Sonju Davidović i za njih su imali prigodne poklone. Želim da se zahvalim reprezentaciji Republike Srpske, odnosno iz Gradiške i Bijeljine, koja je tokom turnira odigrala izuzetno dobre dvije utakmice. Vrijeme nam je malo pokvarilo planove jer je trebalo da idemo na rafting i da ih upoznamo sa rijekom Vrbas i da vide vodopade u Krupi. Međutim, ako bog da biće prilike”, dodao je Umičević, koji svojom energijom, entuzijazmom i humanošću dae posabnu snagu ovom sportskom kolektivu i njegovim igračima, koje podržava na sve moguće načine, jer je ovo ipak više od sporta.

Umičević je dodao da su pozvani da u maju naredne godine dođu u Rusiju, u grad Kazanj, koji je sportski grad, te je istakao da je tokom turnira u Banjaluci prošlog vikenda potpisana i Povelja o saradnji, na koju su obostrano izuzetno ponosni.

“Lijepo smo se družili i na svečanoj večeri i zahvaljujem se hotelu „Bosna“ gdje su bili smješteni tokom boravka u Banjaluci. Zahvaljujem se gradonačelniku Drašku Stanivukoviću koji nam je pomogao finansijski i kabinetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Banjaluka im se izuzetno dopala, još kad smo im rekli da je tu u finalu Srpska opena igrao Rubljov nisu mogli da vjeruju. Upoznali smo ih sa sportskom Banjalukom, olimpijskim šampionima i rezultatima sportista i klubova iz Banjaluke, kao što je RK “Borac”, prvak Evrope”, istakao je Marinko i najavio nastavak aktivnosti ovog sportskog kluba, koji je doi sada osvojio brojne titule i jedan je ood najtrofejnijih sportskih kolektiva.

U svakom slučaju, dodao je Umičević, KKI “Vrbas” je kao i uvijek do sad bio ambasador grada Banjaluka i Republike Srpske i tako će i ostati.

“Drago nam je da je turnir prijateljstva „Goran Krsmanović“ prošao bez povreda u dobrim utakmicama i veselimo se nastavku bratske saradnje u Rusiji, a “Vrbas” se okreće početku priprema za početak nove sezone košarke u kolicima. Prvu utakmicu igramo 14. oktobra u Banjaluci protiv ekipe iz Sanskog Mosta. KKI “Vrbas” je potvrdio i učešće u NLB regionalnoj ligi”, rekao je Umičević i ovom prilikom još jednom zahvalio gospodinu Mladenu Milanoviću Kaji, koji im je donirao jedna kolica i dresove, koji će im uveliko olakšati novu sezonu, da nastave sa odličnim rezultatima kao I prethodnih godina. Neka im je sa srećom.

N.Sp.