EXIT objavio kratki film o pandemiji iz vizure mladih

EXIT festival predstavlja kratki film o pandemiji iz vizure mladih, koji pokazuje ključan segment života, na koji su proteklih 15 mjeseci veoma uticali. Zatvorenost i otuđenost ostavili su dubok trag na mentalno zdravlje mladih, što je, uz podatak o povećanju depresije tokom pandemije za šokantnih 700 odsto, motivisalo stvaranje kratkog filma. Upravo ta borba biće ogroman problem s kojim društvo treba da se suoči u godinama koje dolaze.

Izgubili smo zagrljaje, priliku da upoznamo novo, i previše stvari koje smo podrazumijevali i uzimali za gotovo. Bilo je trenutaka kada smo mislili da će tako ostati zauvijek, iako nikada nismo gubili nadu. Ne pamtimo teži period, ali sada biramo da slavimo život!

Svjesniji značaja igranja u istom ritmu više nego ikada prije, željni smo i konačno spremni da ponovo budemo zajedno! Da bi nam glave ponovo bile zdrave, moramo pokrenuti svoja tijela. Posljedice pandemije po mentalno zdravlje istraživaće se godinama, ali već je jasno da ih ima. Osjećamo ih na koži svakog dana, brojeći mjesece života pod ograničenjima i zabranama. Vrijeme je da se ovo nemilo odbrojavanje zaustavi.

EXIT je priča koja traje dvadeset godina i nerijetko se pominje kao jedina svijetla tačka za mlade tokom najcrnjih godina. Uz nju su stasavale generacije, a sada je spremna za novi početak i bezbrojne zaplete. Za jutra na Areni, vriske u tunelu, držanje za ruke preko mosta, hvatanje pogleda pjevača iz prvog reda, poljupce u posljednjem, za slobodu i ljubav. Spremni smo da slavimo život!

EXIT festival donosi kratak film „EXIT the Pandemic: Dance To Freedom“ o teških petnaest mjeseci, ali i svijetloj budućnosti ka kojoj uvijek stremi. Režiser filma je Ivan Đurović, koji živi i radi u Njujorku, nakon što je završio master na Univerzitetu Kolumbija.