Elektrokrajina obilježila početak izgradnje novog poslovnog objekta u Prnjavoru

Elektrokrajina a.d. Banjaluka danas je svečano obilježila početak radova na izgradnji novog poslovnog objekta Elektrodistribucije u Prnjavoru.

Početak radova, otkrivanjem table projekta na gradilištu, ozvaničili su Srebrenka Golić, potpredsjednca Vlade RS i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva, Željko Kovačević, v.d. direktora Elektroprivrede RS i Seka Kuzmanović, direktorica Elektrokrajine.

Direktorica Elektrokrajine Seka Kuzmanović  kazala je da je poboljšanje poslovno-finansijskih rezultata preduzeća u proteklom periodu omogućilo ulazak u ovu investiciju vrijednu 1.3 miliona KM koju finansisraju iz vlasititih sredstava.

Srebrenka Golić, potpredsjednca Vlade RS i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju istakla je da vrijednost objekta gdje će biti smještena upravna zgrada Radne jedinice Elektroprivrede u Prnjavoru iznosi više od 760.000 KM.  Ona je navela da Elektrokrajina ima više od 1.700 radnika, a električnom energijom snabdijeva dva grada i 19 opština, što je 48 odsto teritorije Republike Srpske.

Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva rekao je da će novi objekat u Prnjavoru omogućiti kvalitetnije usluge distribucije električne energije na ovom području, kao i bolje uslove za rad.

On je naglasio da Vlada Republike Srpske na razne načine podstiče sektor energetike, ističući da je jedna od tih aktivnosti izgradnja ovakvih objekata, a druga aktivnost je izgradnja proizvodnih objekata.

“Vrlo brzo ćemo zvanično potpisati ugovor o dodjeli koncesije za izgradnju hidroelektrane Buk Bijela Elektroprivredi Republike Srpske, koja će zajedno sa Hidroelektranom Višegrad biti nosilac u realizaciji ovog izuzetno važnog energetskog objekta na gornjem toku rijeke Drine”, rekao je Đokić.

Rukovodilac Radne jedinice Elektrodistribucije u Prnjavoru Đuro Bunić istakao je da je sadašnji objekat neuslovan i da će preduzeće, izgradnjom novog objekta, obezbijediti bolje uslove za rad svih zaposlenih, te kvalitetnije usluge korisnicima.

Svečanosti u Prnjavoru prisustvovali su brojni gosti i predstavnici Vlade RS kao i predstavnici opštine Prnjavor.

Displaying Elektrokrajina Prnjavor_A Cavic_0093.JPG

7a17eb3c-2bd3-4c99-81da-93e7b24d25f84f2b1207-d64a-401a-a5cc-3c09fb238b42

Displaying Elektrokrajina Prnjavor_A Cavic_0093.JPGDisplaying Elektrokrajina Prnjavor_A Cavic_0093.JPG