Elektrokrajina obilježila početak izgradnje nove poslovnice u Čelincu

ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka danas je svečano obilježila početak radova na izgradnji poslovnog objekta Poslovnice preduzeća u Čelincu.

Početak radova na gradilištu ozvaničili su Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske i Seka Kuzmanović, direktorica „Elektrokrajine“.

Svečanosti su prisustvovali i ministri u Vladi RS, Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva, Srebrenka Golić, ministarka prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije, zatim Uprava, Nadzorni odbor i rukovodioci radnih jedinica „ Elektrokrajine“, predstavnici Opštine Čelinac te druge brojne zvanice.

Premijerka Željka Cvijanović izjavila je da je izgradnja ovog objekta bila neophodna imajući u vidu da je prethodni bio nekoliko puta plavljen, a najveću štetu je pretrpio prošle godine u majskim poplavama.

„Pored početka izgradnje ovog objekta želim da pozdravim i poslovanje ovog preduzeća koje je pokazalo značajno povećanje investicija i stepena naplata, te smanjenje gubitaka“ rekla je Cvijanović dodajući da se nada da će u budućnosti biti još ovakvih investicija.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić naglasio je će izgradnja ovog objekta stvoriti bolje uslove za rad zaposlenih, ali i građana koji će imati bolje usluge.

„U okviru Elektrokrajine posljednjih godina došlo je do vidljivog napora u pogledu smanjenja distributivnih gubitaka koji su nekada prelazili cifru više od 25 odsto, a sada su na nivou 14 odsto i blizu su granice koja se može tolerisati“ rekao je Đokić.

Direktorica Elektrokrajine Seka Kuzmanović rekla je da su ovu investiciju omogućili dobri rezultati poslovanja.
„U narednom periodu ćemo imamo velikih investicioni planova, posebno na izgradnji distributivne mreže, a naravno pratićeme i potrebe zamjene mehanizacije i izgradnje ovakvih objekata tamo gdje je potrebno“ naglasila je Kuzmanovićeva.

Aktuelni projekat predviđa izgradnju novog poslovnog objekta administrativne i tehničke namjene, garaža i skladišta na mjestu dosadašnjih objekata koji su srušeni. Projekat predviđa podizanje nivoa cjelokupnog platoa sa objektima, kao prevencija od eventualnog ponovnog plavljenja terena.

Novi poslovni objekat imaće 444 m2 korisne površine, a objekat sa garažama i skladištem 178 m2. Glavni izvođač radova je preduzeće „Delta MD“ d.o.o. Banja Luka, a rok izvođenja je 110 dana.Vrijednost investicije, koju „Elektrokrajina“ finansira vlastitim sredstvima, iznosi 500.000 KM.