U petak se održava donatorsko veče za Ugostiteljsku školu

Učenici Ugostiteljske škole u Banjaluci najavili su da će u petak, 19. februara, organizovati donatorsko veče sa kojeg će prihod biti namijenjen za kupovinu novih sredstva za rad za kabinete usluživanja i kuvarstva.

Profesor Ugostiteljske škole Predrag Tošić rekao je da su pojedini dijelovi opreme, sa kojom učenici trenutno rade i uz koju uče, stari i više od 15 godina.

Tošić je za Srnu rekao da svi koji su zainteresovani da pomognu učenicima mogu da kupe ulaznicu za donatorsko veče po cijeni od 50 KM, a u tu cijenu je uračunato piće dobrodošlice i večera od četiri slijeda, koju će pripremati budući kuvari i posluživati budući konobari ove škole.

Prema njegovim riječima, donatori su obezbijedili određenu količinu pića i namirnica koje su potrebne za pripremu večere, te na taj način pružili podršku učenicima.

Tošić je dodao da su ovoj akciji podršku dali i bivši učenici ove škole, koji su sada profesionalni kuvari, a koji će za donatorsko veče biti uz učenike i otkrivati im tajne kuvarskog zanata.

On je napomenuo da se ulaznice mogu kupiti u restoranu Ugostiteljske škole, te izrazio nadu da će sugrađani prepoznati želju ovih učenika da se trude, da rade i uče, ali i doprinose poboljšanju uslova za rad.

“Nedostatak savremenih mašina za rad učenici naše škole nadoknađuju željom i voljom za rad, te na mnogim međunarodnim takmičenjima bilježe značajne uspjehe”, napomenuo je Tošić.

Prema njegovim riječima, ova škola je na osnovu tih uspjeha dobila priliku da ove godine bude domaćin Međunarodnog takmičenja ugostiteljskih i turističkih škola Jugoistočne Evrope “Gatus”.

“U septembru ćemo u okviru ovog takmičenja ugostiti deset škola iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, te će to biti prilika da se dokažemo i kao domaćini i kao poznavaoci naše struke”, rekao je Tošić.

Izvor –  Agencije