Dobri ljudi obezbijedili dom porodici iz Bratunca

Buđavi i oronuli zidovi, zemljani pod i nedostatak osnovnih uslova za život uskoro će postati ružna prošlost za šestočlanu porodicu Sekulić iz sela Grabovačka Rijeka kod Bratunca, jer su, zahvaljujući dobrim ljudima, dobili montažnu kuću.

Radost ne kriju ni njihovi roditelji otac Stanko i majka Vera, koja ima mentalnih poteškoća. Zahvaljujući humanitarnoj akciji, koju je pokrenula Svjetlana Ćodo, njihov život poprima nove obrise, a radost je uslijedila prošle sedmice, kada su im iz milićke firme “Savodž” javili da će im donirati montažnu kuću. Glava porodice kaže da su on, njegova žena i djeca presrećni.

– Kuća će biti predivna. Imaćemo kuhinju, dnevni boravak, dvije sobe, terasu i kupatilo s vodom, koju do sada nismo imali – rekao je Sekulić i dodao da je površina kuće oko 55 kvadrata.

Rekao je da bi kuća svana trebalo da bude gotova za dan, dva, dok će unutrašnji radovi potrajati narednih 20 dana.

– Kuću postavljamo na mojoj djedovskoj zemlji, na temelju koji sam izlio prije godinu, ali nisam imao novca da nastavim gradnju. Zahvaljujući dobrim ljudima sada ćemo imati sve i hvala im do neba. Najviše hvala Svjetlani Ćodo, koja je svima ispričala za našu tešku situaciju – kazuje Stanko.

Osim firme iz Milića, u akciju se uključilo i nekoliko manjih preduzeća, koja su donirala materijal za radove na ploči, na koju je kuća postavljena.

– Majstor Radojko Nešković će sa svojim radnicima besplatno pripremiti ploču. Jedna firma iz Srbije je obećala keramiku, a članovi “Fejsbuk” grupe “Mame Banjaluke” su poslale hranu i veš-mašinu. Pomoć u hrani stigla je i sa Pala – ispričala je Svjetlana Ćodo.

 

Izvor: Glas Srpske