Decembarski PopArt market sutra u Banjaluci

Decembarski PopArt Market biće održan 12. decembra u Domu omladine u Banjaluci.

PopArt Market je dizajn buvljak koji je nastao 2012. godine u sklopu prvog Fusion Design Week-a u Banjaluci, a imao je za cilj da okupi i predstavi našem gradu domaće kreativce, umjetnike i dizajnere, koji bi na ovom jedinstvenom događaju izložili svoje ručno rađene, kreativne i inovativne proizvode.

Izuzetno širok i raznovrstan dijapazon radova oduševio je naše sugrađane, a i dalje to čini. Popart izlagači izrađuju razne modne proizvode i dodatke, kućne dekoracije, prirodne sapune, meleme i kreme zasnovane na djevičanskom maslinovom ulju, proizvode od lavande i smilja, narandže i cimeta, heklane i pletene igračke, umjetničke radove, nakit od fimo mase, žice, linoleuma, recikliranog papira, decoupage tehnike, ručno šivene i obojene cekere i torbe, ručno uvezene i prirodnim putem farbane albume, notese i sveske, torbe za laptope, novčanike, te mnoge druge zanimljive stvarčice.

Nastao kao posljedica realnosti u kojoj se globalni brendovi sve više šire, a troškovi zakupa prostora i promocije rastu, kada nije lako kreativnu strast pretvoriti u održivi poslovni poduhvat, PopArt Market i dalje postoji i sa istom strašću radi, prepoznaje potrebu umjetnika, dizajnera i uopšte kreativaca, te pomaže u procesu stvaranja brenda, priče koja prati svakog kreativca ponaosob i pruža im priliku da izađu na tržište i pokažu šta sve vrijedne i maštovite ruke umiju i mogu da stvore.

 Izvor – mondo.ba