Cisco i Prointer predstavili najsavremenija mrežna rješenja

Najsavremenija mrežna rješenja predstavljena su danas na konferenciji „Cisco Day“ koju je u Trebinju organizovala kompanija Prointer ITSS u saradnji sa globalnim IT liderom, kompanijom Cisco.

Od njihovog renomiranog stručnjaka Radenka Čitakovića domaći stručnjaci za informacione tehnologije dobili su informacije kako je Catalyst 9000 portofolio upotpunjen sa platformama nove generacije. Posebno je predstavljen i Cisco DNA centar kao rješenje za automatizaciju i osiguranje u novim bežičnim mrežama.

“Svake godine se sve više uređaja povezuje sa bežičnim mrežama i sve se više podataka prenosi, a to znači da se traži da mreža bude brza i sigurna. Takva mreža koja se stalno prilagođava i konstantno je bezbjedna podržana je uz pomoć Cisco Catalyst 9000 switching familije.”, ističu iz ove kompanije.

Aleksandar Vulović u drugom dijelu konferencije predstavio je kako se jednostavnije upravlja softverskim licencama uz Cisco Smart Accounts. Učesnike je upoznao i sa novostima iz svijeta Collaboration tehnologije. Posebno zanimanje izazvale su informacije o telepresence uređajima koji mogu da prepoznaju glasovne komande i reaguju u skladu sa njima, kao i da prepoznaju osobe koje učestvuju na sastanku na osnovu detekcije lica.

Ovim događajem uz podršku partnera Cisco koji je lider na tržištu u ovim segmentima, Prointer domaćim stručnjacima omogućava da dobiju ključne odgovore kako da postojeća mreža podrži najmodernija IT rješenja, kao i kako da efikasno koriste mrežne resurse.

„Ovog puta u Trebinju nastavili smo da na edukativnim konferencijama unapređujemo znanja stručnjaka iz domaćih kompanija i institucija. I to je mali doprinos, ali i važan korak u unapređenju resursa u njihovim IT sektorima.“, naglašavaju iz Prointera.