“BX kamen” unosi djelić iskonske prirodne ljepote u vaš dom ili poslovni prostor

Svako od nas se barem jednom našao u prilici da se zadivi surovom ljepotom prirodnog kamena. Upravo djelić te iskonske prirodne ljepote “BX kamen” prenosi u vaš dom ili poslovni prostor.

Na posebno odabranim lokacijama, Poljane i Crvene stijene, posebnim tehnološkim metodama “BX kamen” donosi najsavršeniji kamen za vaš dom.

Ova kompanija vam pruža mogućnost oblaganja unutrašnjeg ili vanjskog prostora prirodnim kamenom koji je trenutno postao hit u svijetu.

Prirodni kamen prostoru daje rustikalni izgled. Veoma je popularan dodatak prostorijama kao što su kuhinja, dnevni boravak i kupatilo, jer se često veže uz luksuzno uređenje.

“BX kamen” će savršeno istaći prostoriju u kojoj je postavljen, daće joj autentičan izgled. Njihovim kamenom možete obložiti i vanjski dio kuće. Dizajneri takođe daju prednost prirodnom kamenu prilikom oblaganja staza i puteva u dvorištima i vrtu.

Ukoliko ovim materijalom planirate obložiti zidove možete odabrati najrazličitije opcije za boje i teksture, kako biste stvorili poseban stilski ukras stambenog ili poslovnog prostora. Riječ je o prekrasnom prirodnom materijalu koji učinkovito naglašava gotovo svaki dizajn.

Izbor kamena za završnu obradu je vrlo važan. Ako ste zamislili sličan dizajn eksterijera ili enterijera vašeg doma, ali ne znate gdje početi, kontaktirajte “BX kamen” telefonom na broj 063 943 981. Njihov tim će vam dati prijedloge i realizovati sve vaše ideje. Nalaze se u mjestu Divičani kod Jajca, a prodajni asortiman možete pogledati i u Trnu. Sve informacije o ovoj kompaniji i njihovom kamenu možete dobiti i na društvenim mrežama, Fejsbuk i Instagram profilu, kao i na sajtu “BX kamen”.

“BX kamen” nudi bogat asortiman prirodnog kamena kojim ćete vaš dom učiniti jedinstvenim i sofisticiranim. Vrsta kamena i  njegove osobine određuju i mogućnosti različitih obrada, a prednost “BX kamena” je to što može da primjenjuje gotovo sve načine i tehnike obrade.

Zahvaljujući svojim geomehaničkim svojstvima “BX kamen” pogodan je za poliranje, stokovanje, paljenje, pjeskarenje, četkanje, tumbanje i cijepanje kojim se dobija dekorativni kamen.

Neda Oroz, marketing prodaje u “BX kamenu” otkrila nam je ovaj put nešto više o četkanju kao načinu obrade.

“Četkanje se uglavnom kombinuje sa drugim obradama. Četkani kamen se dobija na sličan način kao i polirani. Razlika je u tome što se koristi različita vrata alata. Četke koje se koriste su granulirane od najgrublje do najsitnije”, navodi Oroz.

Ona pojašnjava da se četkanje najčešće koristi  poslije drugih obrada da bi se uklonile oštre površine a ostala reljefasta površina.

“Četkani kamen pokazuje svu ljepotu i jedinstvenost prirodnog kamen, i može da se koristi na iste načine kao i polirani. S tim da izostaje sjaj koji daje politura. Sto se tiče upotrebe, može da se koristi i za vanjska i za unutrašnja oblaganja, u zavisnosti sa kojom obradom se kombinuje”, navodi Oroz.

(A.M.)