Boris Režak: Koncert u Banjaluci biće pravo muzičko zadovoljstvo

Tačno četrnaest godina je prošlo od zadnjeg koncerta Borisa Režaka u Banjaluci. Jedan od najboljih pjevača sa naših prostora za “povratnički” koncert u rodnom gradu izabrao je banjalučku ustanovu kulture, Banski dvor i njegov intimni ambijent.

“Spremamo ovaj koncert tako da bude istinski muzički užitak za sve koji tog 31. marta dođu u Banski dvor. Pratiće me bend koji svira sa Zdravkom Čolićem i Đorđem Balaševićem, imaću i dva gosta iznenađenja, tako da ću publici to veče ponuditi ono najbolje što mogu” kazao je Boris za banjaluka.net.

Na koncertu pod nazivom “Nakon toliko godina” osim svojih pjesama sviraće i hitove koje svi vole, a on rado izvodi.

“Cilj mi je da publika, osim u muzici, uživa i u lijepom ambijentu, zato spremamo posebnu scenografiju. Ipak, nadam se da ću publiku podignuti na noge, tako da očekujem jednu “kulturnu” žurku” kazao je Boris za naš portal.

Dodaje da bi volio kada bi se taj nastup pretvorio u godišnji koncert u Banskom dvoru, ali i plan da na ljeto napravi koncert na Kastelu. Takođe, otkrio nam je i šta novo sprema.

“Duet sa Halidom o kojem se priča ovih dana treba da izađe na proljeće. Halid je veliki pjevač i mislim da će to biti zanimljiv spoj njegove i moje muzike. Takođe, radim na novim pjesmama kroz koje ću predstaviti moju stranu koju nisam pokazivao do sad” otkrio nam je Boris.

Za nešto drugačiji nastup odlučio se i na nedavno održanoj Beoviziji.

“Iako nisam imao nekih velikih očekivanja u smislu pobjede, taj nastup je bio pravo zadovoljstvo. Na pjesmi je radilo 19 ljudi, ja sam plesao na sceni za šta sam se pripremao mjesec dana. Ljudi me najviše znaju po baladama,  a za taj nastup sam htio nešto zabavnije” objašnjava on.

Inače, koncertom “Nakon toliko godina” 31. marta u Banjaluci završava mini koncertnu turneju po BiH, a prethodni nastupi u Sarajevu, Mostaru i Bijeljni su prošli odlično. Posebno zanimljivo medijima je bilo što su bijeljinskom koncertu prisustvovali i zatvorenici.

“Iskreno, ja nisam znao za taj podatak, tek naknadno sam saznao, ali mi je drago što su bili na koncertu” kaže Boris.

Režak nam otkriva i da nema konkretnu namjeru snimati album u narednom period.

“Pjesma je najvažnija, bitno je da bude dobra, kvalitetna i da se svidi ljudima. Mislim da više neću pretjerano “griješiti”, mada ne razmišljam nikad da li će pjesma biti hit ili ne, bitno mi je da se meni sviđa” kaže Boris.

Dodaje da, iako je na sceni godinama, ne osjeća se umorno ni iscrpljeno što se tiče poziva bavljenja muzikom.

“Osjećam se kao da sam prije godinu dana odlučio da se bavim ovim poslom. Iskustvo mi je donijelo samopouzdanje i zrelost. Sjećam se da sam pred zadnji koncert u Banjaluci 2004. godine imao ogromnu tremu, sad osjećam samo sreću i uzbuđenje i jedva čekam” kazao nam je Boris.

Podsjećamo, ulaznice možete kupiti u Banskom dvoru u terminu od 10 do 13h i od 16 do 19h svaki radni dan osim nedjelje.

(banjaluka.net)